Brain Production najbolji prve veceri

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pobjednik prve veceri pulske Gitarijade na kojoj su se, sinoc na Portarati, natjecali istarski i rijecki bendovi koji su se borili za ulazak u finale Hrvatskog glazbenog festivala u Zaboku, je bend Brain Production iz Krka. Zanimljivo je da je pobjedu tako odnio bend "s klupe", koji je upao kao rezerva nakon što je zbog drugih koncertnih obveza otkazao sastav Rolin Humes iz Rijeke.

Prvo je basistu koji je svirao bas s cetiri žice jedna pukla pa je dobio drugi bas, ali s pet žica, zbog cega izgleda da se nije snalazio. Valjda im je to malo "ubilo" raspoloženje pa su zadnju pjesmu prekinuli na polovici. Usprkos tome, odradili su dovoljno dug i energican koncert da impresionira žiri koji su cinili Daniel Damjanovic, Kristijan Stojic, Franko Krajcar, Marijan Jelenic i Edi Ljubic.

I ostala cetiri benda bila su prilicno dobra. Porecki Cirkus, koji je, prema glasovima žirija, došao drugi, otvorio je natjecateljski dio nakon što su publiku zabavili The Shock, cije tri cetvrtine cine klinci od 12 do 14 godina, no prilicno dobro praše rock.

Funk rock Bendovera iz Pule jako dobro se slaže s naglašeno ironicnim tekstovima poput poruke šefu cija sranja glavni lik pjesme ne želi više trpjeti ili vrlo zabavne autoironicne price o lijenom Balkancu.

Nastupili su još i The Bliss iz Rijeke i, premda nisu uspjeli zaintrigirati žiri, nama su se jako dopali.

Grupi Brain Production tako ostaje da se dokaže u Zaboku, gdje ce joj društvo praviti i pobjednik labinske gitarijade Soul Display, koji je sinoc nastupio kao gost u vec prilicno opustjelom šatoru, kao i pobjednik druge veceri, a on je sinoc izabran medu istarskim bendovima. (M. RADIC; snimio D. ŠTIFANIC)


Podijeli: Facebook Twiter