Bracno seciranje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predstava "Corba od kanarinca" Miloša Radovica u režiji Marija Kovaca doživjela je svoju praizvedbu veceras na daskama pulske kazališne kuce. Rijec je o prvoj ovogodišnjoj produkciji Istarskog narodnog kazališta-Gradskog kazališta Pula u ovoj sezoni, a predstava tematizira o muško-ženskim odnosima kroz život jednoga bracnog para. Ona (Dora Lipovcan) je starija od njega (Rade Radolovic) desetak godina.

Kako se oni slažu, na koje probleme nailaze, kakve su vrste njihovi unutarnji konflikti - sve to možemo vidjeti iz ove predstave u cijem su središtu glumci. Nema tu nikakvih posebnih efekata, multimedije, vec samo glumac i glumica na sceni koji seciraju odnose unutar braka.

Tekst su prilagodili i adaptirali Dora Lipovcan i Rade Radolovic, koji ga je uz pomoc svoga oca, koji se takoder zove Rade Radolovic, djelomicno preveo na cakavski.

Autor glazbe je Fedor Bojic, dok je Andrea Gotovina zadužena za scenski pokret. Kostimografkinja i scenografkinja je Desanka Jankovic, a oblikovatelj svjetla Dario Družeta. Za dokumentarni audiomaterijal koji ce biti korišten u predstavi pobrinuo se Tomislav Babic, a plac djeteta "glumi" Ena Kovac, šestomjesecna kci MariJa Kovaca.

Predstava ce na Maloj sceni INK-a igrati do 11. veljace. (V. BEGIC, snimio S. MILJEVIC)


Podijeli: Facebook Twiter