Braci uvjetne osude za otmicu supružnika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Braca Dalibor (28) i Dražen (25) Mirkovic iz Viškova nepravomocnom su presudom na Županijskom sudu u Puli jucer proglašeni krivima za otmicu supružnika Branka i Sanje Skorup iz Viškova u lipnju 2006. godine, dok je njihov bratic, 32-godišnji Nikola Karleuša iz Brloga kraj Otocca, krivim proglašen zbog pomaganja u otmici.

Vijece kojim je predsjedao sudac Zdravko Garic Daliboru Mirkovicu dosudilo je zatvorsku kaznu od 11 mjeseci za svaku otmicu, izrekavši mu potom jedinstvenu uvjetnu osudu na godinu i šest mjeseci s rokom kušnje od cetiri godine. Draženu Mirkovicu je za svaku od dvije otmice izrecena kazna od po devet mjeseci te mu je izrecena jedinstvena uvjetna osuda na godinu i tri mjeseca zatvora s rokom provjere od tri godine. Nikola Karleuša uvjetno je osuden na cetiri mjeseca zatvora s rokom kušnje od jedne godine.

Dalibor, Dražen i Nikola proglašeni su krivim jer su oteli Branka i Sanju Skorup 12. lipnja 2006., sukladno dogovoru i s ciljem da ih prisile da kod javnog bilježnika u Kastvu i Rijeci ovjere dokumente koji su omogucili razvrgavanje suvlasnicke zajednice Zorana Mirkovica (60) s jedne, te Borisa i Sanje Skorup s druge strane na parceli upisanoj u katastarskoj opcini Marinici. U istom postupku bili su optuženi i roditelji Dalibora i Dražena, Zoran i Mirjana Mirkovic, no njihov je predmet izdvojen jer su teško bolesni.

Dalibor i Dražen Mirkovic oslobodeni su placanja troškova postupka jer nemaju nikakvih prihoda ni imovine dok je Nikola Karleuša dužan platiti 1.000 kuna paušala i branitelja po službenoj dužnosti. Optuženici jucer nisu došli na objavu presude. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter