Braći Sinković zlato, Martin obranio titulu

NASTAVILI DOMINACIJU - Martin i Valent Sinković (EPA)
NASTAVILI DOMINACIJU - Martin i Valent Sinković (EPA)

Aktualni svjetski prvaci u dvojcu na pariće, braća Martin i Valent Sinković, nastavili su svoju dominaciju regatnim poljima, najveći favoriti za olimpijsko zlato u ovoj disciplini jučer su se na Europskom prvenstvu u njemačkom Brandenburgu okitili titulom prvaka Europe. Planove Martina i Valenta nisu poremetili niti izuzetno teški uvjeti za veslanje, dionicu su prošli za 7:06.33  minute i za gotovo osam sekundi nadmašili branitelje naslova, Nijemce Marcela Hackera i Stephana Kruegera (7:14.22). Koliko su Martin i Valent bili dominantni dokazuje i rezultat brončane posade, Litvanci Rolandas Mascinskas i Saulius Ritter zaostali su više od 11 sekundi  (7:17.79), a riječ je o ljudima koji su na europskoj smotri prije dvije godine u finalu postavili novi rekord europskih prvenstava.

- Zadovoljni smo utrkom i načinom na koji smo kontrolirali gotovo nemoguće uvjete - izjavio je Martin Sinković nakon nastupa u kojem su primijenili identičnu taktiku kao i prijašnjih dana. Pitanje pobjednika praktički su riješili već nakon prvih 500 metara, kada su imali gotovo četiri sekunde prednosti, da im zlato neće izmaći iz ruku definitivno je postalo jasno 500 metara prije cilja, kada su imali već devet sekundi prednosti u odnosu na njemačku posadu. Za 16. pobjedu u posljednjih 19 nastupa. Zaista impresivan niz. A najveće natjecanje ove godine tek slijedi.

- Hvala svima na podršci! Ova medalja je posebna i posvećujemo je našoj majci. Mama, sretan ti majčin dan, volimo te - poručila su braća sa svog facebook profila.

Veliki dan hrvatskog veslanja jučer je u Brandenburgu zaključio Damir Martin, koji je u finalu samaca obranio titulu prvaka Europe osvojenu prošle godine u poljskom Poznanu. Martinova dominacija bila je još izraženija od one braće Sinković, dionicu je prošao za 8:05.59 minuta, srebrni Litvanac Mindaugas Griskonis zaostao je više od 14 sekundi (8:19.30), a brončani Čeh Ondrej Synek gotovo 20 sekundi (8:25.40). I Martin je bio uvjerljiv od samoga starta i iz zaveslaja u zaveslaj samo povećavao prednost.

- Bilo je prilično vjetrovito i valovito i fizički nije bilo toliko zahtjevno. U stvari, bilo je više nalik dizanju utega nego veslanju - slikovito je nemoguće uvjete na regatnom polju opisao hrvatski veslač.

Jučer je u finalu lakih samaca nastupio i Luka Radonić, koji je utrku završio na šestom mjestu s vremenom 7:49.73. Zlato je osvojio Slovak Lukas Babac s vremenom 7:33.49. U ženskoj konkurenciji u finalu B dvojca bez kormilara bile su sestre Karla i Marcela Milošević, koje su natjecanje ukupno okončale na 11. mjestu (7:41.52). (H)


Podijeli: Facebook Twiter