Braci Andreja mjesec dana pritvora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istražni sudac pulskog županijskog suda Eugen Pustijanac odredio je jednomjesecni pritvor braci Alfredu (26) i Emanuelu (28) Andreji da ne bi ometali istragu i utjecali na svjedoke koji ce biti ispitani tijekom istrage. Policija ih je prijavila zbog kaznenog djela protupravnog oduzimanja slobode i nanošenja teških tjelesnih ozljeda u pokušaju jer su u ponedjeljak pred ocima brojnih Puljana u centru Pule u Kandlerovoj ulici pretukli Vanju ?urcaka (21) iz Petlovca.

Braca su prijavu zbog protupravnog oduzimanja slobode zaradila jer su mladica nakon premlacivanja natjerala da s njima ode do jedne pizzerije. Policija je samo potvrdila da su motiv tucnjave neriješene razmirice, no ne i to da je razlog cipelarenja isprovocirao pretuceni mladic vrijedanjem na nacionalnoj osnovi nakon jednog njihovog ranijeg susreta.

Cipelarenje mladica u Kandlerovoj zabilježili su objektivi naših fotoreportera, a fotografije smo istog dana dostavili policiji koja je odmah krenula u rasvjetljavanje dogadaja. Na srecu mladic je u obracunu zadobio lakše ozljede. On o tucnjavi najprije nije htio govoriti, da bi ju potom ipak prijavio policiji koja je u srijedu uhitila napadace te je do njihovog prepracivanja u istražni centar obavila više pretraga stanova i prostora kojima se koriste, kao i automobila.


Podijeli: Facebook Twiter