Braća Sinkauz u veljači na turneji u Japanu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Udruga Domino u sklopu inozemnih rezidencija i gostovanja hrvatskih umjetnika kroz aktivnosti Festivala Perforacije organizira turneju Alena i Nenada Sinkauza u Japanu. Uz turneju, braća Sinkauz će ondje početi suradnju s koreografkinjom Mikiko Kawamura, uz kazalište Aoyama iz Tokija kao koproducenta.

S Kawamura, višestruko nagrađivanom koreografkinjom, braća će se predstaviti zajedničkim nastupom na Yokohama Dance Collection Experimental.

Riječ je o festivalu koji je  stekao reputaciju odskočne platforme za nadolazeće plesne zvijezde Japana, a ove godine će pružiti i mladim hrvatskim glazbenicima priliku da se predstave stotinama producenata iz Azije i svijeta.

Samostalni će pak koncert održati u Tokiju, u suorganizaciji Perforacija i tokijskog Aoyama kazališta. Dobili su i priliku za pokretanjem dugoročnije suradnje s japanskim umjetnicima na novoj predstavi, koja se temelji na tekstu Ivane Sajko "To nismo mi, to je samo staklo", čija se premijera planira početkom 2014. godine.

Puljani Alen i Nenad Sinkauz tijekom proteklih nekoliko godina postaju poznati na eksperimentalnoj glazbenoj sceni, poglavito po svom projektu "East Rodeo", ali i samostalnim nastupima. Braća se aktivno glazbom bave od studija muzikologije u Italiji. Nakon objavljivanja trećeg albuma, "Morning Cluster", primijetili su ih kritičari i publika.

Istodobno djeluju i na kazališnoj sceni, a u sklopu svoje suradnje s festivalom Perforacije te udrugom Domino, gostovali su na festivalima poput Limita u Beogradu, TBA u Portlandu, Orgeonu te Abrons Art Centru u New Yorku.

Alenu i Nenadu Sinkauzu ovo će biti prvo gostovanje u Japanu. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter