Braca Ravalico obranila titulu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vinaru Brunu Ravalicu iz Nove Vasi posjetitelji tradicionalne Fešte mladega vina u Savicenti dodijelili su u subotu prvo mjesto za njegovo mlado vino. "Lani smo brat Bruno i ja isto osvojili prvo mjesto tako da sam prezadovoljan ovogodišnjim zlatnim plasmanom. Sudjelujemo godinama na ovoj manifestaciji, a sada smo se predstavili sa sedam vina i to muškatom, malvazijom, chardonnayom, sivim pinotom, cabernet sauvignonom, merlotom i roseom", rekao je Antonio Ravalico nakon proglašenja.

Drugo mjesto osvojio je Ariano Cerneka, a trece mjesto je pripalo Brunu Trapanu. Najmladi nagradeni vinar bio je 26-godišnji Robi Damijanic iz okolice Žminja koji se vec pet godina bavi vinarstvom. Kušacima je ponudio malvaziju, a na fešti je bio prvi put i izrazito je zadovoljan organizacijom i ugodajem.

Fešta je osim 30-ak vinara okupila velik broj posjetitelja tako da je šator u odredenim trenucima bio pretijesan za sve one koji su htjeli kušati vino i pršut te zaplesati. Prodalo se preko 800 caša što je skoro duplo više nego prošle godine kad se brojka zaustavila na 420.

"Dosad imamo najveci broj posjetitelja i vinara medu kojima bi istaknuo imena poput Degrassija, Pilata, Armana, Geržinica, Ravalica, Terzzola, Demiana, Vivode, Benvenutija i mnogih drugih. Ovo je deseta fešta koja se održava u Kaštelu Morosini-Grimani iako je njezina tradicija stara preko 40 godina. Osim fešte, danas se održala i biciklijada u kojoj je sudjelovalo 240 biciklista, najviše dosad", rekao je Dean Pustijanac, predsjednik Turisticke zajednice Savicente.


Podijeli: Facebook Twiter