Braca Miškovic europski prvaci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sjajne vijesti za hrvatski kickboxing stigle su iz Bakua, glavnog grada Azerbajdžana, gdje se cetiri dana održavalo Europsko prvenstvo u disciplinama K-1, low kick i light contact na kojem se natjecalo 426 boraca iz 30 zemalja.

Hrvatski su reprezentativci na ovom prvenstvu osvojili ukupno 12 medalja, po cetiri svakog sjaja, a medu cetvero koji su se okitili naslovima europskih prvaka su i braca Bojan i Boris Miškovic iz rovinjskog "Budokaija", obojica u light contactu.

Bojan je kao svjetski viceprvak u kategoriji do 84 kg u polufinalu s 3:0 savladao aktualnog viceprvaka svijeta Nijemca Stefana Bückera, a u finalu s istim rezultatom i Poljaka Mariusza Nizioteka koji je prethodno u drugom polufinalu nadvisio aktualnog svjetskog prvaka Rusa Denisa Martsevitcha.

Svjetski prvak Boris je u kategoriji do 94 kg u polufinalu s 3:0 bio bolji od Slovenca Aleša Lorbera, a u finalu s istim rezultatom i od Rusa Philippa Salugina.

Trece odlicje od istarskih reprezentativaca, broncano, takoder u light contactu osvojila je Mateja Pancelat iz poreckog "Primea" u kategoriji do 60 kg koja je u uvodna dva susreta s po 3:0 pobijedila Turkinju Aslihan Aslan i Slovenku Natašu Dobravec. No prehladena Pancelat potom je u polufinalu s 0:3 izgubila od aktualne viceprvakinje svijeta Madarice Vivien Wagner.

Cetvrti istarski predstavnik na prvenstvu, Rovinjac Manuel Smoljan je u low kicku u kategoriji do 75 kg s 1:2 poražen od viceprvaka svijeta Talijana Andree Andrenaccia koji je imao ogromnu pomoc sudaca.


Podijeli: Facebook Twiter