Braća Crnjac dobila nagradu Ponos Hrvatske

Braća Gabrijel i Filip Crnjac (D. Št.)
Braća Gabrijel i Filip Crnjac (D. Št.)

Kada su lani u kolovozu vratili nesmotrenom putniku Zračne luke Pula torbu s oko 30 tisuća eura, mobitelima i diplomatskom putovnicom, braća Gabrijel i Filip Crnjac, vlasnici taksi obrta, nisu ni slutili da će im to donijeti prestižnu nagradu Ponos Hrvatske, a ona im je nedavno i uručena u Zagrebu.

Riječ je o nagradi neprofitne udruge za promicanje hrabrosti, humanosti i nesebičnosti kojoj je cilj nagraditi ljude koji su tijekom protekle godine dana učinili dobro djelo, smatrajući da dobra dijela ne bi trebala biti zaboravljena. Manifestacija se već godinama odvija pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske.

- Nakon što je priča izašla u Glasu Istre, nazivali su nas novinari raznih medija. Potom su nas obavijestili da smo predloženi za nagradu Ponos Hrvatske, a nakon dva, tri tjedna javili su nam i da smo dobili tu nagradu. Na nagradi su nam najprije čestitali prijatelji, ali i roditelji koji su jako ponosni na nas, rekao nam je Filip Crnjac po povratku iz Zagreba.

U kolovozu lani je Gabrijel Crnjac u sanitarnom čvoru Zračne luke našao torbu. Isprva je nije dirao već je obavijestio policajca da je u wc-u torba, ali mu policajac nije povjerovao, odnosno naljutio se jer je možda putnik negdje u blizini. Kako ipak nije bio, Filip je sam otišao po torbu koju su zajednički otvorili u prostorijama policije. Unutra su pronašli vrijedne stvari i diplomatsku putovnicu iz koje je postalo razvidno da torba pripada Rusu. U međuvremenu se vratio vlasnik, unezvjereno tražeći svoju torbu.

- Nikada nije niti postojala mogućnost da uzmemo tu torbu i stvari koje su unutra, jer to ne bi mogli. Čak niti sada, s odmakom vremena, ne bi ništa drugačije napravili. Želimo živjeti od našeg rada, pošteno, rekao nam je Filip. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)

OPŠIRNIJE U DANAŠNJEM TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter