Braca Andreja zadržana iza rešetaka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što ih je policija prijavila zbog kaznenog djela protupravnog oduzimanja slobode i nanošenja teških tjelesnih ozljeda u pokušaju, braca Alfred (26) i Emanuel Andreja (28) dovedena su u srijedu poslijepodne pred istražnog suca Županijskog suda u Puli, koji im je nakon saslušanja odredio 48-satno zadržavanje u istražnom centru. U tom bi roku Državno odvjetništvo trebalo predložiti sudu daljnje mjere, odnosno zatražiti eventualno otvaranje istrage i odredivanje pritvora.

Zadržavanje u istražnom centru braci je odredeno zbog opasnosti da bi na slobodi mogla utjecati na svjedoke dogadaja cije je ispitivanje predloženo u daljnjem postupku, kao i ispitivanje žrtve njihova napada. Naime, braca Andreja u ponedjeljak su pred ocima brojnih prolaznika, gostiju kafica i trgovina u centru Pule, u Kandlerovoj ulici iscipelarila mladica Vanju ?urcaka (21), što su zabilježili i objektivi naših fotoreportera.

Prema rijecima glasnogovornice PU istarske Nataše Rogic, 21-godišnjak iz Petlovca kod Belog Manastira prijavio je da su ga u ponedjeljak u Kandlerovoj ulici fizicki napali 26-godišnjak i 28-godišnjak. Doznajemo da su oba napadaca uhicena u srijedu u 16.20 sati, a do njihovog prepracivanja u istražni centar policija je obavila više pretraga stanova, prostora i automobila kojima se koriste.

Neslužbeno smo saznali da su braca prijavu zbog protupravnog oduzimanja slobode zaradila jer su mladica, nakon što su ga istukla, natjerala da s njima ode do jedne pizzerije. Policija je samo potvrdila da su motiv tucnjave neriješene razmirice, no ne i to da je razlog cipelarenja isprovocirao pretuceni mladic vrijedanjem na nacionalnoj osnovi nakon jednog njihovog prijašnjeg susreta. U policiji kažu da je mladic zadobio lakše ozljede.


Podijeli: Facebook Twiter