Braca Andreja danas izlaze iz pritvora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Braca Alfred (26) i Emanuel (28) Andreja bit ce pušteni danas iz pritvora, rekao nam je istražni sudac pulskog Županijskog suda Eugen Pustijanac. Braca Andreja u pritvor pulskog zatvora dovedeni su 30. listopada nakon što ih je policija prijavila zbog kaznenog djela protupravnog oduzimanja slobode i nanošenja teških tjelesnih ozljeda u pokušaju, odnosno zbog cipelarenja mladica Vanje ?urcaka (21) iz Petlovca i to pred mnogobrojnim prolaznicima u pulskoj Kandlerovoj ulici, jednoj od najfrekventnijih u gradu.

?urcak je u tucnjavi lakše ozlijeden. Istražni sudac Pustijanac pritvor je braci Andreja odredio da ne bi ometali istragu i utjecali na svjedoke koji su trebali biti ispitani tijekom istrage. Kako je rekao Pustijanac, ispitano je šest svjedoka, a ceka se još vještacenje težine tjelesnih ozljeda i mehanizam njihova nanošenja. Predmet ce potom biti dostavljen  pulskom Opcinskom državnom odvjetništvu koje ce odluciti koje ce daljnje radnje poduzeti.

Neslužbeno smo saznali da su braca prijavu zbog protupravnog oduzimanja slobode zaradila jer su mladica nakon premlacivanja natjerala da s njima ode do jedne pizzerije. Policija je potvrdila da su motiv tucnjave neriješene razmirice medu mladicima, no ne i to da je sukob isprovocirao pretuceni mladic vrijedanjem na nacionalnoj osnovi nakon jednog njihovog ranijeg susreta.

U rasvjetljavanje slucaja policija je krenula odmah nakon što smo im dostavili fotografije naših reportera koji su zabilježili ovaj brutalni obracun koji je uzdrmao pulsku javnost. Na fotografijama koje smo objavili u našem listu našao se i cetvrti mladic, Diego Nefat, koji s tucnjavom nije imao nikakve veze. On je, naime, student koji je ocitavao brojila na ulazu zgrade ispred koje se odvijala tucnjava, a ujedno je jedina osoba koja ju je, makar verbalno, pokušala prekinuti.

?urcak o tucnjavi najprije nije htio govoriti, no potom ju je ipak prijavio policiji koja je uhitila napadace te je do njihovog prepracivanja u Istražni centar pretražila stanove i prostore kojima se koriste, kao i automobile. Braca Andreja višekratno su prijavljivana zbog narušavanja javnog reda i mira.


Podijeli: Facebook Twiter