Božo Petrov: Ne odustajemo od reformi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Razgovore članova Mosta u etno-naselju Plitvica Selo čelnik Božo Petrov u kratkoj je izjavi za medije u subotu navečer ocijenio fantastičnima, ali i najavio da se "zbog obima i velike odgovornosti" nastavljaju sutra te dodao da će i dalje inzistirati na potrebnim reformama. 

Petrov je na novinarsko pitanje hoće li u Mostu i dalje inzistirati na vladi nacionalnog jedinstva ili će prići pojedinačnim pregovorima s dvije koalicije, odgovorio da stajališta u Mostu pokazuju "istu stalnost" prema potrebi za reformama, dok su drugi pozivali na "apsolutno drugačiji program, a danas su apsolutno za reforme".

- Nama je to drago, kao što nam je drago da su i birači pokazali koliko im je stalo do reformi. Isto tako, kao što su prihvatili to koliko su nužne reforme, nadam se da će u idućih tjedan do dva moći prihvatiti i to da njihove pozicije nisu bitne, već opća dobrobit. Za opću je dobrobit jako važno da u Hrvatskom saboru imamo dvotrećinsku većinu, jer će izglasavanje određenih promjena zahtijevati i ustavne promjene, rekao je Petrov.

Članovi Mosta razgovarali su danas bez nazočnosti medija u restoranu Etno-kuće Plitvica Selo od 15.30 do 20.20 sati bez prekida, a razgovori se nastavljaju i sutra.

Nije poznato koliko točno "mostovaca" sudjeluje u razgovorima, no Petrov je kazao da je sastanku od 18 njihovih zastupnika, prisustvovalo njih 17, dok je jedna zastupnica izostala zbog spriječenosti.

Stipe Petrina nije htio odgovoriti na pitanje je li atmosfera na razgovorima konstruktivna ili nije, a Ivan Lovrinović rekao da je atmosfera super. Na pitanje hoće li idući tjedan biti formirana Vlada, Lovrinović je za Hinu odgovorio: "Formirat ćemo je na vrijeme". (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter