Božidar Oreškovic pocinio samoubojstvo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zagrebacki glumac Božidar Oreškovic objesio se u subotu u vocnjaku kod svoje kuce pokraj Velike Gorice, doznaje se u zagrebackoj policiji.

Supruga 68-godišnjeg kazališnoga, filmskog i televizijskog glumca prijavila je njegov nestanak u subotu ujutro. Nakon nekoliko sati potrage pripadnici Gorske službe spašavanja oko 14,30 sati glumca su pronašli obješena u vocnjaku Kozjaci kod Velike Gorice.

U zagrebackoj policiji kazali su da na tijelu Božidara Oreškovica nisu pronadeni tragovi nasilne smrti te da je rijec o samoubojstvu. Glumac nije ostavio oproštajno pismo.



Božidar Oreškovic je roden 21. kolovoza 1942. u Zagrebu. Akademski glumac bio je poznat kao doajen Hrvatskoga narodnog kazališta, a mladi naraštaji najviše ga pamte po ulozi u serijama "Ponos Ratkajevih" i "Dobre namjere".

Glumio je u poznatoj dramskoj seriji "Kapelski kresovi" iz 70-godina prošlog stoljeca. Ostvario je i zapažene uloge u filmovima "Konjanik", "Kako je poceo rat na mom otoku", "Krhotine", "Cetverored", "Gospa", "Je li jasno, prijatelju?", "Živi i mrtvi", "Novogodišnja pljacka" i drugima.


Podijeli: Facebook Twiter