Božidar Maljković napustio Cedevitu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Trofejni košarkaški stručnjak i aktualni izbornik slovenske reprezentacije Božidar Maljković (60) napustio je kormilo hrvatskog košarkaškog kluba Cedevita.

Cedevita je loše startala u svom premijernom izdanju u Euroligi nanizavši četiri poraza, no Maljković je napustio klub nakon dvije uzastopne pobjede protiv Caja Laborala (76:69) i Žalgirisa (108:106) koje su Cedevitu ostavile u igri za plasman u TOP 16. U regionalnoj ABA ligi Cedevita se nakon devet kola nalazi na trećem mjestu sa šest pobjeda i tri poraza. U vodstvu su Igokea i Partizan sa po sedam pobjeda i dcva poraza.

Maljković je jedan od najiskusnijih europskih trenera. Sa splitskom Jugoplastikom osvojio je dva europska naslova (1989, 1990), a prvak Europe bio je i na klupi Limogesa (1993), te Panathinaikosa (1996). Od prosinca 2010. vodi reprezentaciju Slovenije, a Cedevitu je preuzeo u srpnju ove godine. Maljković je podnio ostavku dva dana nakon što je obavljen ždrijeb Europskog košarkaškog prvenstva koji je reprezentaciju Hrvatske smjestio u skupinu C zajedno sa Španjolskom, Slovenijom, Poljskom, Gruzijom i Češkom. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter