Božićno-novogodišnji prijem buzetskog gradonačelnika


- Ulazak Hrvatske u Europsku uniju, posebno za stanovnike područja poput buzetskog koje posljednjih dvadeset godina živi uz državnu granicu, predstavlja nove mogućnosti u kreiranju poslovnih prilika, društvenih aktivnosti ili možda tek bolju vezu i komunikaciju sa zapadnim susjedima. Želja mi je da kroz gospodarske projekte ili nove turističke aktivnosti što bolje iskoristimo tu prigodu i da nam EU pruži novu šansu da iz ovih kriznih vremena izvučemo najbolje za Buzet, istaknuo je gradonačelnik Siniša Žulić na tradicionalnom božićno-novogodišnjem prijemu održanom u hotelu Fontana za gospodarstvenike, kulturne i sportske djelatnike, predstavnike političkih stranaka, mjesnih odbora, udruga, Crkve, državnih tijela te vijećnike.

Sumirajući godinu na izmaku, Žulić je izrazio zadovoljstvo što se uz realizaciju većine zacrtanih programa i projekta uspjelo okončati i rekonstrukciju državne ceste od Roča do Buzeta. Cestogradnja se nastavlja već početkom iduće godine kada se očekuje početak rekonstrukcije državne ceste od Buzeta do Požana.

- Pokušat ćemo tu investiciju iskoristi i za rješavanje ostalih infrastrukturnih problema tog područja tako da očekujemo kvalitetnije rješavanje ulaza u postojeću poduzetničku zonu Mažinjica s nedostajućom infrastrukturom za njeno širenje od pristupnih cesta do oborinske kanalizacije kao i otklanjanje dosadašnjeg problema širenja mreže širokopojasnog interneta u najzapadnijem dijelu buzetskog područja, istaknuo je Žulić.

Buzet u idućem razdoblju očekuju i novi izazovi vezani uz gubitak statusa brdsko-planinskog područja, no i na to treba gledati kao na priliku da se još jače prione projektima koji će poboljšati život u buzetskoj sredini, istaknuo je Žulić.

Važnost pomaganja gospodarstvu i privredi prepoznata je i u gradskom proračunu za iduću godinu gdje će se dvostruko više novca nego dosad usmjeriti u širenje i poticanje gospodarskih aktivnosti te stvoriti preduvjete za stvaranje novih radnih mjesta ili pomaganje onima koji su u ovim teškim vremenima to svoje radno mjesto izgubili. (Napisala i snimila G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter