Božićno-novogodišnji koncert Roženica

Božićno-novogodišnji koncert zbora Roženice u pazinskoj župnoj crkvi
Božićno-novogodišnji koncert zbora Roženice u pazinskoj župnoj crkvi

Pazinski Mješoviti pjevački zbor Roženice održao je svoj tradicionalni božićno-novogodišnji koncert u župnoj crkvi sv. Nikole u Pazinu. Pod ravnanjem dirigentice Ines Kovačić Drndić pazinski su pjevači u prvom dijelu koncerta predstavili nisku tradicionalnih hrvatskih božićnih napjeva, aranžmanski oplemenjenih dojmljivim višeglasjima.

Ove vrlo atmosferične izvedbe u odličnoj akustici pazinske crkve podarile su publici prekrasan blagdanski ugođaj, naglašen skladom introspektivne meditativnosti i svečanog osjećaja božićnog zajedništva. Nakon tog prvog bloka pjesama u izvedbi Roženica, nastupili su gosti koncerta, pazinska klapa Bukaleta s dva južnodalmatinska božićna napjeva, dramaturški intonirana pjevačkim dijalogom solista i cijele klape.

Drugi blok pjesama pazinskog zbora proširio je glazbeni duh Božića meridijanima i paralelama Europe i Amerike, a neke od najpopularnijih božićnih pjesama, poput "Tihe noći" ili "White Christmas", otpjevane su čak i višejezično. Našlo se u programu mjesta i za skladbu dugogodišnjeg voditelja ovog zbora Nella Milottija i za "Bijeli Božić" Olivera Dragojevića, da bi se puni glazbeni krug kroz vrijeme i prostor opet vratio u tradiciju kroz "Narodi nam se" i blagdansku čestitku koju je brojnoj okupljenoj publici uputio predsjednik Roženica Milan Galant. (Napisao i snimio D. ŠIŠOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter