Božićno drvce koje raste iz mašte

Originalno božićno drvce
Originalno božićno drvce

Dosta vam je klasičnih božićnih borova, poklona, dekoracija, pahuljica i svog kiča koji ide uz potrošačko ludilo kada se oni najljepši i najintimniji blagdani pretvaraju u VIP-ovu reklamu.

I odlučili ste - ove godine ne kitite bor na onaj tradicionalni način. Ovi borovi ne rastu u šumi, oni nastaju u mašti. Ako nije klasičan, onda je alternativan, a njima je granica samo vrijeme u kojemu ćemo maštu pretvoriti u bajku, naravno onu božićnu. Dakle, važna je volja i ideja, a ne novac, zar ne?

Eto, za početak, uselili ste se u stan koji još nije namješten, ili renovirate stan ili pak nemate mjesta za bor ili jednostavno želite spojiti ugodno s korisnim uz malo novaca i truda možete dobiti otkačeni, jednostavni cool bor. Što je potrebno, najobičnije ljestve ili po domaću, škale koje ćete raširiti i ukrasiti svjetlećim lampicama i dobiti svjetleći trokut u obliku bora, kojemu će stepenice biti grane na koje nećete objesiti već položiti ukrase - od omiljene limenke koje ćete ukrasiti nekim šljokicama do bakine kuglice.

A kako bi izgledalo da svoje božićno drvce pokušate napraviti od svjetlećih žaruljica? Dovoljno je na zid zakačiti čavliće i tako napraviti konturu bora. Oko čavlića ćete zakačiti žicu sa svjetlećim lampicama i voila. Bor je tu. Lijep, jednostavan, tako šik koji svijetli u mraku i čeka da se ispred (ne pod) njega postave pokloni.

Osim toga, zid, vrata ili bilo koja druga ravna površina u vašem stanu, izuzetno su zahvalne podloge na kojima možete dizajnirati svoja unikatna drvca.

Ljubitelji prirode svoj će alternativni bor napraviti od uspomena, drvaca, morskih naplavina sa obale mora…Dovoljno je daščice sakupiti i samo nekoliko poslagati u obliku bora, onako jednostavno kao u par crta, poput dječjih crteža. Oni malo vičniji čekiću, pomoću dasaka mogu napraviti bor tako da će jednu okomitu dasku postaviti kao noseću i preko nje zakucati daske koje će biti poput grane. Svoju skulpturu bora u željenoj visini, od mini borića koje možete postaviti na stoliće u domu pa do one samostojeće, visine koju vam dopušta strop, možete napraviti od bilo kojeg materijala koji se može fino savijati.

Pa nije na odmet ni aranžman od grančica koji pomalo konkurira okićenom božićnom drvcu. Ikebana umjesto jelke, što i nije loše.

Za one koji pak imaju vremena , a vole da im "stvari vise u zraku", kuglice u oblike mobilea, stvoriti će igru oblika i svjetla. I da zaokružimo priču, baš poput slike.

Uzmite stari okvir slike, ofarbajte ga u srebrno i u njega poslažite kuglice za pravi bor u obliku bora. Pravo remek-djelo vaših ruku. Totalno drugačiji od drugih. (L. BAGAR)


Podijeli: Facebook Twiter