Božićnim turnirom otvorena obnovljena kuglana

Tusta (snimio Zlatko Gotovac)
Tusta (snimio Zlatko Gotovac)

U kuglani Doma sportova "Mate Parlov" održan je Božićni turnir u kuglanju, čime je službeno otvorena modernizirana i novouređena kuglana, u koju je Pula sport uložio nemala sredstva kako bi je u cijelosti osuvremenio za vrhunska natjecanja. Stoga ne čudi da su pulski kuglači s neskrivenim emocijama govorili o ispunjenju sna i upućivali zahvale Pula sportu što je ispunio njihove dugogodišnje božićne želje.

Profesionalci i rekreativci

- Pula Sport d.o.o. nastavlja ulagati u postojeću sportsku infrastrukturu kako bi provodili gradsku sportsku politiku dostupnosti i osuvremenjivanja postojećih sportskih objekata. Naime, sportski objekti koji su u vlasništvu Pula Sporta namijenjeni su sportašima svih uzrasta kao i građanima rekreativcima. Iako je postojeća kuglana u Domu sportova "Mate Parlov" obnovljena prije nekoliko godina, na žalost, tada nije bilo dostatnih sredstava za postavljanje automatskih brojača koji omogućavaju natjecanje pulskih kuglačkih klubova u svim rangovima natjecanja. Zbog toga je ove godine u studenom mjesecu završeno postavljanje suvremenih Vollmer proizvoda tipa KSA 10A s važećim WNBA certifikatom 9/19. Osim njih montirani su novi pultovi kao i potrebni displayevi s natjecateljskim programom za kuglanje, rekao je na prigodnoj svečanosti direktor Pula sporta Ivan Glušac.

Dodao je kako kuglanu redovito koriste KK "Pula", KK "Uljanik", KK "Hrvatski branitelj" i Sportsko društvo gluhih, dok je petkom i nedjeljom u poslijepodnevnim satima kuglana namijenjena rekreativcima.

Pali i novi rekordi

A da je nova modernizirana kuglana uistinu ono najbolje što kuglači mogu poželjeti potvrđuju i rezultati Božićnog turnira. Nataša Ravnić Gašparini, državna reprezentativka porečke Istre, naime, odmah je u kvalifikacijama za jedan čunj srušila rekord kuglane Doma sportova Mate Parlov, da bi u finalu dodatno

poboljšala rekord za deset čunjeva te njeno ime krasi "zid" rekordera kuglane Doma sportova "Mate Parlov". Iza sjajne Porečanke plasirale su se Štefica Horvat- Margetić i Franka Milovan iz KK Pula.

U konkurenciji kuglača slavio je Tomislav Kovač iz porečke Istre, ispred Zvonka Vulića (Hrvatski branitelj) te Marija Grabovca (Uljanik), koji je u prvom dijelu imao daleko najbolji rezultat, ali ga je naslova koštalo slabije "čišćenje". Treba istaknuti da je tek peti bio državni reprezentativac iz splitskog Mertojaka (državni prvaci) Nikola Muše, što samo potvrđuje da je novouređena kuglana pulske kuglače u startu prigrlila sjajnim rezultatima. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter