Božićni valcer Krajcara, Giorgi i zbora OŠ Šijana

Franko Krajcar, Irena Giorgi i dio zbora OŠ Šijana na snimanju pjesme "Božićni valcer"
Franko Krajcar, Irena Giorgi i dio zbora OŠ Šijana na snimanju pjesme "Božićni valcer"

Franko Krajcar i Irena Giorgi snimili su pjesmu "Božićni valcer" na kojoj gostuje zbor OŠ Šijana. Riječ je o Krajcarovoj skladbi čiji aranžman potpisuje Mauro Giorgi, a u njegovom studiju Fragola u Štinjanu pjesma je i snimljena.

Bračni par Mauro i Irena Giorgi inače su dio Krajcarovog benda Indivia u kojem Mauro svira gitaru, a Irena pjeva. Ona je ujedno i voditeljica zbora te profesorica glazbene kulture u OŠ Šijana.

Duet se može čuti od četvrtka na radio postajama, a posebno predstavljanje pjesme bit će u nedjelju 23. prosinca, uoči Božića, u emisiji Radio Pule koju vodi Ludvik Slana.

Osim kao duet, pjesma je snimljena i u zborskoj verziji koju izvodi zbor OŠ Šijana s vokalnim solisticama, učenicama Martom Krešić, Anom Sever, Elenom Krupljan i Ivom Jurković. Pjesma će se u takvoj verziji prvi put izvesti na božićnoj školskoj priredbi u utorak na kojoj će Krajcar biti poseban gost. On je sa školom Šijana prvi put surađivao kada je dječja vokalna skupina "Lastavice" gostovala na njegovom koncertu u INK-u te se suradnja nastavlja na veliku radost djece.

Irena Giorgi vodi pjevački zbor od petih do osmih razreda, dječju vokalnu skupinu Lastavice, instrumentalnu skupinu roženica i organića te folklornu skupinu. Godišnje održe oko 20 do 25 nastupa kako u školi tako izvan nje, a posebno ističu prošlogodišnji samostalni koncert Lastavica u MMC-u Luka. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter