Božicni singl Night Expressa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U srijedu se premijerno na valovima postaje Radio Istra emitirao singl "Merry Christmas - Sretan Božic", prepjev tradicionalne božicne pjesme u izvedbi poznate pulske grupe Night Express. S obzirom na to da je ovaj sastav poznat po osebujnim interpretacijama koje cesto zalaze u funky žanr, i ova verzija popularne božicne pjesme dobila je nešto drukciji prizvuk.

- Cesto nam na svirkama ljudi prilaze i govore da je krajnje vrijeme da snimimo autorske pjesme. Buduci da je Božic vrijeme darivanja, odlucili smo ih sve pocastiti našom interpretacijom božicnog klasika "Merry Christmas". Melodija je ostala klasicna i prepoznatljiva, no aranžmanski smo unijeli dašak svježine, te napravili funky aranžman s pojacanjem brass sekcije. Vjerujem da ce ovakva verzija zasigurno naci svoju publiku, kaže Loris, bubnjar grupe Night Express.

Pjesma je snimana u rovinjskom L. A. Studiju kod snimatelja Denisa Budima, koji je ujedno napravio i mastering te produkciju. Ova pjesma se, osim u eteru hrvatskih postaja, može poslušati i na službenoj stranici grupe www.thenightexpress.com, a kako saznajemo od Lorisa, u novoj godini ljubitelji ovog sastava mogu ocekivati i prve autorske skladbe grupe.

Do tada ih se može poslušati uživo, jer ovih dana imaju poprilicno gust koncertni raspored - veceras nastupaju u šatoru na Portarati na humanitarnom koncertu za udrugu Ruka Šapi, u subotu su u pazinskom Magnusu, u nedjelju su opet na pulskoj Portarati, a za sam docek Nove godine svirat ce s Gustafima i Nolom na Forumu.


Podijeli: Facebook Twiter