Božicni sajam u Brtonigli

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ovogodišnja novost dvodnevnog Božicnog sajma u Brtonigli, održanog u prostorima Muzeja vina i seljackog stvaralaštva, bila je bogata i simpaticna tombola koja je privukla mnoštvo mještana. Atrakcija nije bila samo glavna nagrada - lijepi i veliki pršut, nego i to što je sav prihod od prodaje listica koji su stajali 15 kuna namijenjen kupnji didaktickog materijala i druge opreme za brtoniški Djecji vrtic Kalimero. Brojnosti publike sigurno je doprinio i voditelj, poznati Mario Lipovšek - Battifiaca koji je svojim dosjetkama i šalama stalno nasmijavao.



Za vrtic je prikupljeno je nešto više od 3.000 kuna, u što je ubrojen i sav prihod od najma štandova u muzeju na kojima su se nudili razni lokalni domaci proizvodi, rukotvorine, božicni ukrasi i dekoracije, marmelade, igracke, gastronomske delicije i drugo. No, tocan iznos znat ce se ovog tjedna, jer se novac prikupljao i na mini sajmu knjiga, koji su organizatori - Turisticka zajednica i Opcina - priredili su suradnji s dnevnicima Vecernji list i 24 sata - koji su se u korist potreba brtoniških mališana odrekli dijela zarade.

Spomenimo da su nagrade za lutriju osigurali lokalni sponzori, pa je tako pršut dobio Lucijan Pregara, inace vijecnik, dok je paket maslinovog ulja i vina dobila Vesna Cattunar za tombolin. S obzirom da je njena obitelj bila jedna od sponzora, odnosno da je dobila svoje vino, prepustila ga je simpaticnom Battifiaci. Cinkvina je sretnom dobitniku donijela obiteljski paket knjiga.



Spomenimo da je u programu bilo i "Putovanje kroz vrijeme...", donosno prezentacija filma o povijesti kruha i retrospektiva slika svih božicnih sajmova, te izložba slika nastalih na foto ex temporeu s motovima Brtonigle. Djecu koja su došla u muzej posjetio je i Djed Mraz s darovima i to sve u posebnom kutku, gdje je samo za njih bila organizirana igraonica. Narina Duic - Manojlovic održala je predavanje o tome što donosi kineska godina zmaja i kako se za nju pripremiti.

Nezaobilazna je bila i glazbena animacija za sve ukuse i uzraste, a nastupili su grupa Tu i tamo band, mješoviti pjevacki zbor Korona iz Umaga, ženski zbor Lavanda iz Novigrada, te rijecki duo Sabrina Hebiri i Mario Šimunovic.


Podijeli: Facebook Twiter