Božićni sajam na Giardinima i u Domu branitelja

Lanjski božićni sajam u Domu branitelja (M. ANGELINI)
Lanjski božićni sajam u Domu branitelja (M. ANGELINI)

Božić i Nova godina polako nam se bliže i svi već razmišljamo o poklonu za svoje najbliže. Idealno mjesto za pronalazak originalnih poklona i ove je godine Božićni sajam kreativnosti u organizaciji udruge Razvoj. On će se, kako je na današnjoj konferenciji kazala Lela Blekić, prvi put održavati na dvije lokacije - Giardinima i u Domu hrvatskih branitelja.

Kako je navela, dio sajma bit će postavljen u centru grada, gdje će izlagači na 18 unificiranih drvenih štandova izložiti ukrasne predmete, dekoracije, nakit i suvenire.

Posjetitelje će pokušati privući i mirisom božićnih delicija - raznim slasticama, fritulama, kuhanim vinom i medenjacima.

Sajam na korzu započinje u ponedjeljak, a traje sve do Badnjaka. Svaki će dan raditi od 9 do 20 sati, s tim da je zadnjeg dana otvoren do 16 sati.

Drugi dio sajma bit će u Domu hrvatskih branitelja gdje će 50-ak izlagača predstavljati i prodavati svoje proizvode ručne izrade - ukrase, božićne dekoracije, modne detalje, delicije poput ljekovitih vina, meda, eko-proizvoda...

Osim izlagača predstavit će se i razne humanitarne udruge poput Ruka šapi, Naš san njihov osmijeh, Doma za beskućnike, akcije "Jak kao Jakov", ali i privatni vrtići s UNICEF-ovim projektom. Kupnjom jednog ukrasa, čestitke ili donacijama posjetitelji će moći poduprijeti njihov rad.

Ovaj se dio sajma otvara u četvrtak, 20. prosinca, i traje sve do 24. prosinca, svakoga dana od 9 do 20 sati, a na Badnjak do 16 sati.

Kao i uvijek na sajmovima će se održavati plesni show i radionice, ovog puta u suradnji s Plesnim centrom Studio i Art Dance studijom, kreativne radionice u kojima će zainteresirani moći naučiti izraditi snjegovića, božićne ukrase, izraditi svijećnjak, glinenog anđela ili pak naučiti kako se ukrašavaju medenjaci.

Za najmlađe će se održavati mađioničarske predstave i čitati priče. Sve su radionice besplatne.

Ako vrijeme bude ružno, one koje su najavljene na Giardinima preselit će se u Dom hrvatskih branitelja. 

Dodajmo da je pokrovitelj sajmova Grad Pula, a sponzor pulska Turistička zajednica. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter