Božicni poklon Porecanima - izbušene gume

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na najmanje dvadeset automobila izbušeno je 50-ak guma tijekom noci sa srijede na cetvrtak u Porecu. Nepoznati vandal je u svom pohodu ulicama centra, Zagrebackom, Vukovarskom i Trgom Joakima Rakovca, oštrim predmetom bušio gume na vozilima kako pulskih tako i stranih oznaka.

Na nekim su vozilima izbušene dvije gume, a na nekima tri i cetiri. Žrtve su birane igrom slucajnosti. Porecani su jutros u nadi da ce otici na posao ostali kiselo iznenadeni te su umjesto posla krenuli sanirati štetu na vozilima. Neki su pokušali kompresorom pumpati gume u nadi da je vandal ispustio ventile, no to se nije dogodilo jer su gume izbušene.

Dok smo fotografirali neki su tek izlazili iz kuce i vidjeli što se dogodilo. Vozaci su bili van sebe i nevoljko su davali izjave. Vandal ili više njih nisu ostali samo na bušenju guma vec su bar na jednom vozilu oštrim predmetom ispisali slovo A, što bi se valjda trebalo protumaciti kao oznaka za "anarhiju".

- Ne mogu vjerovati" Pa tko je to mogao uciniti i zašto!? Tri gume su mi prazne i ako su izrezane to mi je božicni poklon od oko dvije tisuce kuna. Pozvat cu policiju i onda moram to popraviti jer u suprotnom ni dijete ne mogu voziti kamo treba, kazao je jedan od bijesnih vozaca.

Prema prvim informacijama, policija je izašla na mjesto dogadaja još iza ponoci, no vjerujatno tada još onda nisu imali potpunu sliku situacije. (Napisao i snimio M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter