Božicni meganokti dugi jedan metar

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Neki za Božic ukrašavaju ogromne jelke, neki cijele kuce, a neki - nokte. I to ne bilo kakve, vec meganokte, duže od metra. Ovaj hrabar, šaren i veseo pothvat ucinila je u subotu Michaela Roth, nail artistica iz Poreca, koja je predblagdansku atmosferu odlucila obilježiti na pomalo neuobicajen nacin, izradom geliranih noktiju dugackih tocno 1,05 metara.

Službenih podataka o najdužim noktima ovakve vrste u Hrvatskoj nema, ali podatak da je najduži zabilježeni gelirani nokat na svijetu imao dva metra stavlja Michaelin rad u respektabilne primjerke. Michaela je, veli, na tu ideju došla sasvim slucajno, kada je odlucila napraviti nešto zanimljivo u povodu božicnih blagdana, a ideja se nakon desetak dana, 120 sati rada i stotinjak doza gela od 15 mililitara i ostvarila.

Meganokti nisu gotov tvornicki proizvod, vec su nastali rucnim radom, iskljucivo nanošenjem slojeva gela za nokte koji se potom stvrdnjava u tzv. ultraljubicastoj lampi, turpija i ponovno gelira, sloj na sloj, dok se ne stvori nokat. Ne bi li sve bilo u prigodnom blagdanskom ozracju, Michela se pobrinula i oslikati nokte božicnim motivima - na crvenoj i zlatnoj podlozi zaživjele su jelke, snjegovici, zvijezde, pahuljice i drugi motivi iscrtani kistom ili sprejem.

- Svaki dan radim s gelom za nokte pa sam u jednom trenutku pomislila - zašto stati, zašto ne vidjeti koliko dug može biti gelirani nokat? Kad sam pocela, prvo sam napravila tri nokta i mislila da cu odustati, jer su pucali i morala sam pocinjati iznova, što mi je oduzimalo puno vremena. Medutim, to mi je bio izazov pa sam nastavila dalje. Kad mi je krenulo, kad sam uhvatila ritam nisam više stajala, veli Michaela.

Kako rekordni božicni nokti izgledaju uživo, posjetiteljima je pokazivala zgodna Baka Mraz Mira Komušanac, odjevena u božicni kostim, koja je rado pozirala za uspomenu.

Pitamo kakva je sudbina noktiju. "Danas, kada ih skinemo, ostavit cemo ih salonu za uspomenu, ali i kao podsjetnik za nove izazove, jer sad kad mi je krenulo imam još ideja za nove pothvate", zakljucuje Michaela.


Podijeli: Facebook Twiter