Božićni koncert zbora Encijan u Svetim srcima

Cijeli program bio je u znaku blagdana (M. ANGELINI)
Cijeli program bio je u znaku blagdana (M. ANGELINI)

Sugestivno osmišljena rasvjeta prekrasnog muzejsko-galerijskog prostora Svetih srca bila je izvrsna pozornica za vrlo dobar koncert zbora Encijan koji djeluje pri Slovenskom kulturnom društvu Istra.

Iznimno brojna publika koja je ispunila svaki kutak Svetih srca pažljivo je pratila ovaj koncert, gdje su se osim vrlo dobro uvježbanog Encijana, pod dirigentskom palicom Paole Stermotić, predstavili i razni gosti, doprinijevši izvrsnom blagdanskom raspoloženju.

Instrumentalna je pratnja bila povjerena violinistima Silvanu Kalagacu i Srećku Savretiću, Adi Koletnik svirao je pak trombon, Mladen Radolović harmoniku, Peter Nepret citru, Sandro Vešligaj klavir, a sudjelovao je i Ljubljanski trio u sastavu Plamenka Dražič (violina), Rok Hrvatin (viola) i Matija Potisk (klavir).

Nastupila je i popularna istarska pjevačica Vesna Nežić-Ružić te zbor Osnovne škole Veli Vrh pod vodstvom Ane Brajković, kao i izvrsna vokalistica Jasmina Makota.

Na programu je bio vrlo raznolik repertoar, od klasičnih božićnih pjesama poput "Stille nacht", "Jingle bells", "Happy Xmas", "Aleluja", "Oh, Holly Night" i drugih, a sve je izvedeno vrlo nadahnuto, uigrano i emotivno.

Cijeli program bio je u znaku emocija, blagdana, a stalno izmjenjivanje boja svjetala nad pozornicom stvaralo je čarobnu blagdansku prigodnu atmosferu.

Zbor je uigran i uvježban, a gosti su se spontano uključili u sam program te su također bili vrlo dobro pripremljeni i nadahnuti u svojim izvedbama.

Publika je trud i rad svih aktera stoga nagradila ovacijama. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter