Božićni koncert učenika pulske glazbene škole

Nastup zbora Osnovne glazbene škole (D. ŠIFANIĆ)
Nastup zbora Osnovne glazbene škole (D. ŠIFANIĆ)

Učenici pulske glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova predstavili su se cjelovečernjim koncertom u Istarskom narodnom kazalištu-Gradskom kazalištu Pula. Dok su najmlađi spontanošću, ali i nadarenošću izmamili aplauze, oni nešto stariji nagrađeni su ovacijama zbog svog talenta te tehnički vrlo preciznog i nadahnutog nastupa.

Zbor Osnovne glazbene škole predstavio se s "O. Holy night" - usklađeno, uigrano s izvrsnim vokalnim solisticama Nadiom Ferfoglia, Isaurom Nikom Šeperović i Petrom Pralica, učenicama petog, odnosno šestog razreda osnovne glazbene škole, a za violinom je bila Letizia Ulika Roce, učenika drugog razreda OGŠ. Dirigentica je bila Suzana Goldin, a klavirska pratnja bila je povjerena Snježani Demarin.

Uslijedili su najmlađi koji su se predstavili skladbama primijenjenim njihovom uzrastu: Diana Kegelj (klavir, II. razred Osnovne glazbene škole, u klasi Biserke Kuhta), Letizia Ulika Roce (violina, II. r OGŠ u klasi prof. Nensi Krupić i uz klavirsku pratnju Ane Debeljuh), Magdalena Pavlić (klavir, III. r OGŠ, u klasi  Massimiliane Brajković), te Ana Hrvatin, (flauta, V. r OGŠ, u klasi profesorice Maje Petrović uz glasovirsku pratnju Sandre Burić).

Ljubo Stakić (klasa Karmen Kirac) već je dobitnik nekoliko nagrada i priznanja, a da je vrlo talentiran i nadaren potvrdio je i sinoć izvedbom Moszkowskijeve "Etide".

Lijepo je zvučao sekstet udaraljki učenika drugog, trećeg i četvrtog razreda Osnovne glazbene škole, koje je pripremio Vedran Vojnić. Bojan Crnogorčić, Matija Čupić, Noemi Gozdan, Gloria Gudelj, Andrija Bošnjaković i Alberto Stanko Perković izveli su Houllifov "Yomambo".

Precizan je bio i harmonikaš Noel Dožić, učenik drugog razreda Srednje glazbene škole (u klasi  Orhide Antunović) u izvedbi "Tarantelle", a vrlo je dobra bila i Eleonora Dobrović, solo pjevačica drugog razreda SGŠ izvedbom skladbe "Morska vrba". Nju je pripremio Giorgio Sugar, a za klavirom ju je pratila Jadranka Celić-Bernaz.

Da među pulskim učenicima ima i talentiranih gitarista, potvrdio je  Luka Šugar, u klasi Domagoja Miškovića, a iznimno zahtjevnu skladbu A. Hačaturjana, "Toccata", interpretirao je mladi klavirist, učenik drugog razreda Srednje glazbene škole Josip Dobrić, u klasi  Snježane Demarin.

Violinistica Anemarie Relota (II. r SGŠ, u klasi Karla Kumparea i uz glasovirsku pratnju Ane Debeljuh), sigurno je odsvirala Fioccov "Allegro".

Denis Goldin pripremio je svirača roga Diega Goldina, pjevačicu Georgie Goldin i klavirista Josipa Dobrića za točku "Erfullte ahnung" K. G. Reissigera.

Scarlattijeve "Le violette" otpjevala je učenica drugog razreda Srednje glazbene škole Elena Roce (u klasi Cvetana Pelčića i uz glasovirsku pratnju Sandre Burić), pokazavši i više nego solidne glasovne mogućnosti.

Sonata  Domenica Scarlattija izvrsno zvučala u verziji za gitaru, u interpretaciji Nina Atanaskovića (II. r SGŠ, u klasi Domagoja Miškovića).

Uslijedio je nastup izuzetno talentirane maturantice, flautistice Klare Petrović s Faureovom "Fantasiom". Za glasovirsku pratnju bio je zadužen Robert Batelić.

Dugotrajnim je aplauzom brojne oduševljene publike ispraćen i zbor Srednje glazbene škole s dirigenticom Vinkom Burić koji je izveo "The little drummer boy/What child is this".

Šećer na kraju bila je vokalna skupina Sixte Ajoutee s neizostavnom "White Christmas". Tu je usklađenu skupinu za udaraljkama pratila talentirana Dora Vojnić, a klavirska je pratnja bila povjerena Robertu Bateliću. Njih je pripremila Vinka Burić. (V. BEGIĆ; snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter