Božićni koncert rovinjskih zborova ispunio očekivanja

(N. O. RADIĆ)
(N. O. RADIĆ)

Ni jak vjetar, ni kiša nisu zadržali Rovinjce u kućama u subotu uvečer. Upravo, kao i mnogih godina ranije oni su pohrlili u franjevački samostan ne bi li glasovima i izvedbama rovinjskih zborova i solista blagdane osjetili i kroz tradicionalne božićne pjesme.

Čast da organizira Božićni koncert, ovog je puta pripala  KUD-u "Franjo Glavinić", uz koji su nastupili i KUD "Marco Garbin" pod dirigentskom palicom Giorgia Sugara te Komorni zbor "Rubino" kojim je ravnala Tatjana Merkel.

Koncert je započeo jednom od najveselijih tradicionalnih blagdanskih pjesama "Jingle bells" u izvedbi KUD-a "Marco Garbin", a njihovu su interpretaciju dodatnim svečarskim ugođajem ukrasile i dvije solistice solo pjevanja Eleonora Dobrović "Giogia nel mondo" i Patricija Žudetić "Panis angelicus", koje je za klavirom pratila profesorica Aleksandra Golojka.

Očekivano, Komorni zbor "Rubino", inače pretplaćen za nagrade i prava mjesta na inozemnim natjecanjima oduševio je svojim izvedbama pjesama "Veselje ti navješćujem", "Bogorodice djevo,  "Hail holly queen" i "Babay Yet" jasno pokazavši zašto se s natjecanja zborova nikada kući ne vraćaju praznih ruku.

Domaćini večeri KUD "Franjo Glavinić", kojim dirigira Danijel Dražić, posebno nadahnuto otpjevali su hrvatski pučki napjev "U se vrime godišta", te tradicionalne "Radujte se narodi" i "O, Betleme". No, najraskošnija izvedba uslijedila je zajedničkim nastupom svih zborova, koji su uz pomoć i podršku publike otpjevali Tihu noć i Bijeli božić. (N. O. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter