Božićni koncert polaznika tečajeva OKUD-a Istra

U velikoj dvorani mogla se čuti i 'My Immortal' grupe Evanescence
U velikoj dvorani mogla se čuti i 'My Immortal' grupe Evanescence

Dvodnevni program u kojem su nastupali polaznici tečajeva pulskog OKUD-a Istra i pokazali što su u tom polugodištu naučili završio je sinoć. U velikoj su dvorani OKUD-a Istra nastupali stariji polaznici, dok su u utorak rodbinu i prijatelje zabavljali oni najmlađi. Sinoć je led razbio Noah Spagnolo koji je na klaviru izveo "Etidu" A. Hačaturjana, a slijedila je izvedba dvaju stavaka "Suite" C. Saussera za koju se pobrinuo Oskar Marić na gitari.

Uslijedili su nastupi bendova od kojih je prvi u sastavu Matija Viola (gitara), Marko Matijević (gitara) i Eria Bassani izveo "Wish You Were Here" legendarnih Pink Floyda. Potom su nastupale Lucija Babić (gitara), Brigita Anić (gitara), Andrea Krunić (bas), Romina Mendiković (klavijature), Sindi Trbulin (bubnjevi) i Doris Modrušan (vokal) koje su izvele pjesmu "My Immortal" grupe Evanescence. Vito Spagnolo i Noah Spagnolo su na klaviru odsvirali "Greetings" J. Thompsona, dok je skupina u sastavu Saša Ivančić (bubnjevi), Luka Popović (gitara), Loris Peruško (gitara), Ante Klarić (bas) i Eria Bassani (vokal) izvela "Snow" Red Hot Chilly Peppersa.

Oskar Marić i Luka Blašković su na gitarama odsvirali "Capriccioso" C. Sussera, dok su Barbara Brkljača i Valentina Buršić na klavijaturama odsvirale "Funky Town". Narodnu pjesmu "Comparsa Carneval" izveo je sastav udaraljkaša u kojem sviraju Matija Blašković, Sindi Trbulin, Robi Cukon, Saša Ivančić, Tobia Vidos, Nensi Peruško i Julian Grgorović i kojima su gosti bili članovi plesne skupine Tim "Z". Uslijedio je nastup harmonikaša Zorana Maršića koji je izveo tri stavka iz "Jesenjih pejzaža op. 29" A. Kusjakova.

Na kraju je nastupao harmonikaški orkestar "Stanko Mihovilić" pod vodstvom Vinke Burić koji je brojnu i tada već dobro ugrijanu publiku počastio s djelima "Rhapsodia Andalusa" A. Gotza, "Melodija" M. Skorika i "Glen Miller Story" u aranžmanu G. Schwenka. (Boris VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter