Božićni koncert OKUD-a Istra: Ovacije za nastup

Gitarist Oskar Marić (N. LAZAREVIĆ)
Gitarist Oskar Marić (N. LAZAREVIĆ)

Ovacijama brojne okupljene publike priveden je kraju koncert polaznika pulskog OKUD-a Istra koji je u utorak navečer održan u velikoj dvorani u Stankovićevoj ulici.

Najprije se predstavio mladi gitarist Oskar Marić, izvevši Carullijevu "Sonatu op. 5". Njegov je uigran i siguran nastup izmamio simpatije i aplauze publike.

Potom je skladbom J. Wares "Running" nastupio kvartet u sastavu Sindi Trbulin (bubnjevi), Lucija Babić (gitara), Alex Nadišić (bas gitara) i Eria Bassani (vokal, kao gošća).

S poznatom Rihanninom pjesmom "Stay", predstavila se solo pjevačica Iva Gobin uz glasovirsku pratnju Tatjane Merkl. Uslijedio je Claptonov "Cocaine", koji su nadahnuto i žestoko izveli gitaristi Luka Popović i Loris Peruško, bas gitarist Ante Klarić, Nensi Peruško za bubnjevima te vokal Sergej Roshka (gost).

Djelo nezaboravne Amy Winehouse "Back to black" su pak interpretirali uigrani Noah Spagnolo za klavirom, Alex Nadišić na bas gitari, bubnjar Zdravko Širola te vokalistica Sara Konić.

"Long train running" bila je skladba koja je predstavila sljedeće glazbenike: Marko Matijević svirao je solo gitaru, Matija Viola bas gitaru, Alex Nadišić prateću gitaru, Julian Grgorović bubnjeve, a Eria Bassani bila je vokalistica. I ovdje je izvedba bila strastvena, energična i dojmljiva.

Prekrasnu Claptonovu "Wonderful tonight" odsvirali su Fran Krčelić kao solo gitara, Filip Huseni za bas gitarom, a prateći gitaristi bili su Antonio Lagundžija i Lucija Babić. Sindi Trbulin ponovno je bila bubnjarka, a Iva Gobin vokalistica.

Montijev "Czardas" odsvirao je vrlo precizno i sugestivno harmonikaš Luka Brgić, kao gost, a večer je završila nastupom harmonikaškog orkestra "Stanko Mihovilić" pod vodstvom Tatjane Lajić i popularnom "Jingle Bells".

Učenike su pripremili njihovi mentori i profesori Alex Nadišić, Tatjana Merkl, Zdravko Širola i Tatjana Lajić. (V. BEGIĆ; snimio N. LAZAREVIĆ)

 

N. LAZAREVIĆ

 

 

N. LAZAREVIĆ


Podijeli: Facebook Twiter