Božićni koncert OKUD-a Istra i gostiju

Harmonikaški orkestar 'Stanko Mihovilić' (Dejan ŠTIFANIĆ)
Harmonikaški orkestar 'Stanko Mihovilić' (Dejan ŠTIFANIĆ)

Dvije večeri trajao je božićni koncert OKUD-a Istra, u njihovim prostorima koji su bili pretijesni da prime svu zainteresiranu publiku.

Nakon što su se prve večeri predstavili solisti, druga je večer bila u znaku sastava i orkestara. Kravitzovom "Stillness of heart" predstavili su se Tobia Vidos za bubnjevima, gitarist Antonio Lugandžija, David Popović i Daniel Mrković (gitara lead), Loris Peruško (solo gitara), Andrej Elbl (bas gitara), Denny Čadro (sintisazjer) i Eria Bassani, vokalistica. Oni su pokazali veliku uigranost, uz sve bolju i bolju vokalisticu.

Zatim su se predstavile gitaristica Demetra Cerovič i harmonikašica Snježana Golubić.

S pjesmom Parnog valjka "Dođi", nastupili su bas gitarist Moris Trbulin, gitarist Leonardo Rojnić, solo gitarist Massimo Rovis i vokalistica Eria Bassani.

Simpatičan duo vokal-gitara u sastavu Anđela Knapić i Sandro Pivaš izveo je Sheeranovu "Photograph", a zatim se dvjema skladbama predstavio gitarist Armin Kadrić. "Pelin i med" Dina Dvornika sugestivno je zvučala u izvedbi gitarista Frana Krčelića i vokalistice  i bas gitaristice Erie Bassani. Nakon njih nastupio je gitarist Gabriel Radović, a Nolin hit "Dio tebe" izveli su Matija Fabris (bubnjevi), David Franjul i Damjan Radovanović (gitara lead), bas gitarist Luka Blašković te vokal Ivan Chiavalon kao gost, koji je također pokazao vrlo dobre glasovne mogućnosti te odradio besprijekorno nastup, kao i cijeli ovaj sastav.

Vrlo je simpatična bila i izvedba narodne "Primorske poneštrice" koju je na dijatonskoj harmonici izveo Leonardo Rojnić, a potom su inspirirani harmonikaši Tihana Braus i Armin Huremović odsvirali "L'armonica triestina" Elija Piska.

Na kraju je nastupio harmonikaški orkestar "Stanko Mihovilić" još jednom potvrdivši sve epitete kojima je okrunjen, kao i brojne nagrade i priznanja. Koncert je završen uz Derbenkovu "Carmen collage" te Straussovu "Tritsch-tratsch polku", a dirigentica je bila Tatjana Lajić.

Večer ranije nastupili su solisti, gitaristi: Snježana Golubić, Alen Hasić, Luka Jukopila, Samuel Miljković, Inra Čović, Martin Povrzanović, Petar Pereša, Leon Lokvančić, Erik Šegota, Massimo Rovis, Fran Vede, Leonardo Rojnić (gost koji se predstavio i na dijatonskoj harmonici), Ivan Chiavalon (gost), Demetra Cerovič, Armin Kadrić i Gabriel Radović.

Predstavili su se i klaviristi Anastasia i Aleksandra Fedorovsky, Mael Miličević Moratto, Natali Brozina, Neven Šegota, Mael Miličević Moratto, Lara Butković, Helena i Natali Brozina, Vito i Noah Spagnolo, harmonikaš Marko Franković, Denny Čadro (sintisajzer) i polaznica predtečaja Marta Chiavalon.

Točke su pripremili mentori učenika Alex Nadišić, Tea Mužić, Tatjana Merkl, Mauro Dembić, Teodora Dimitrov, Bartol Buljan, Zdravko Širola, Nevio Prenc i Tatjana Lajić. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter