Božicni koncert KUD Idijota

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Kupite! Kupite! Trošite! Trošite!", svaki koncert KUD Idijota ima neku poruku koju kao mantru obicno ponavlja Sale Veruda, a u Uljaniku je za Božic ta poruka bila upravo ova koju smo spomenuli, a koja bi komotno mogla postati i službena poruka božicno-novogodišnjih blagdana.

Idijoti su uvijek u svojim tekstovima bili prizemni i angažirani, a da ne misle skrenuti s odavno zacrtanog puta pokazali su i novom pjesmom "El kondom pasa" koju su posvetili papi Benediktu kao zahvalu što je dopustio upotrebu prezervativa, iako je poslije neke izjave malo prepravio.

Cetiri nove stvari izveli su na pocetku i reakcija publike bila je takva da ce ocito trebati još malo vremena prije negoli im udu u uši. Zato nas suzdržana reakcija nije cudila, više nas je iznenadio izostanak bilo kakvog feedbacka od publike kada su malo kasnije izveli "Sirotinja uvijek najebe". Stvari su ipak do kraja došle ubrzo na svoje, Idijoti ipak imaju pregršt jakih pjesama koje uz to najbolje zvuce upravo uživo, a kada se radi o živim svirkama, njima je u Istri teško naci premca.



Svojom energijom užarili su atmosferu u krcatom Uljaniku i na koncu bacili publiku u delirij. Publika ih poznaje i voli - i to je jednostavno to. Ono što su izveli kao bis zapravo je bio tek ocekivani nastavak koncerta u kojem su izveli još pet, šest pjesama medu kojima je bila i "Za tebe" koju je dio fanova u kutu kluba otpjevao iskoristivši kratku pauzu desetak minuta ranije. Vjerujemo da na kraju nitko nije izašao razocaran.

Takoder vjerujemo da je malo tko bio razocaran i predgrupom Oliver Kovach, još jednim lokalnim snagama koje su se nedavno pojavile na sceni. Svojim zajedljivim pjesmama uglavnom ljubavno-seksualne tematike u kojima se isticu duhoviti tekstovi osvojili su publiku. Punk-rock stilom podsjecaju na KUD Idijote, ali najviše nam se dopala njihova razigranost i opuštenost. Ocekivali smo barem malu tremu, ali nismo je uocili vec nam se cinilo da su do kraja uživali u nastupu i još su pozvani na bis.


Podijeli: Facebook Twiter