Božićni koncert KUD-a Matko Brajša Rašan u Sv. srcima


Već tradicionalni božićni koncert KUD-a Matko Brajša Rašan održan je sinoć u galerijskom prostoru Sveta srca. Tradicionalni i suvremeni božićni napjevi privlače brojnu publiku pa su Puljani i njihovi gosti u velikom broju došli po dozu blagdanskog raspoloženja, ali i zapjevati zajedno s mješovitim zborom KUD-a i mješovitom vokalnom skupinom Nešpula.

Koncertna večer započela je izvedbama pjesama "Ljubav božja zasjala" i "Bogoroditse Devo" S. Rachmaninova. Mješoviti zbor KUD-a je potom otpjevao popularnu tradicionalnu duhovnu pjesmu "You're Gonna Reap" u kojoj je solist bio Sandro Lučić. On se ujedno pobrinuo i za ritmičku pratnju pri izvedbi "Stabat Mater" K. Jenkinsa, a zboru je pomogla i klavirska pratnja Karle Premec.

Središnji dio božićnog koncerta prošao je u znaku mješovite vokalne skupine Nešpula koja je svoj nastup započela izvedbom tradicionalne narodne pjesme "Dubrovačko kalendovanje" i nastavila s "Resonet in laudibus" J. Gallusa. Publiku je potom iznenadila novim klasikom, pjesmom "Last Christmas" grupe Wham u aranžmanu Tatjane Merkl, a nastavila je tradicionalnom kršćanskom pjesmom "Hail Holly Queen" u aranžmanu M. Shaimana. Nešpula je svoj nastup završila hrvatskim klasikom novijeg datuma, pjesmom Fantoma "Sretan Božić" u aranžmanu Tatjane Merkl.

Treći dio bogatog božićnog programa u kojem je publika svaku numeru popratila pljeskom ponovo je bio u znaku mješovitog zbora KUD-a Matko Brajša Rašan koji je otpjevao "Bijeli Božić" D. Britvića, Z. Runjića i B. Kezelea, zatim keltsko-švedsku tradicionalnu pjesmu "Gaudette Christus est natus" i "Adventi enek" Z. Kodalyja. Uslijedila je neizbježna gospel pjesma "Oh Happy Day" G. Mignemija u kojoj je solistica bila Bojana Vitorović, a koncert je završio s prekrasnom "Hallelujah" Leonarda Cohena u aranžmanu Tatjane Merkl i uz klavirsku pratnju Karle Premec.

Božićni koncert KUD-a Matko Brajša Rašan i ove je godine zadovoljio blagdanske apetite ljubitelja glazbe, a Sveta srca su se još jedanput pokazala kao najbolje mjesto u gradu za ovakva okupljanja. (B. VINCEK, snimio D. MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter