Božićni buvljak u Rojcu

(Arhiva GI)
(Arhiva GI)

I ove godine Savez udruga Rojca organizira četvrti Božićni buvljak u Rojcu. Još 2010. godine su udruge Zelena Istra i Monteparadiso pokrenule ovu priču na inicijativu Venere Bačić Jajalo koja je uspješno zaživjela. Želja je bila da se i u Puli potakne kultura buvljaka koji u brojnim europskim gradovima imaju dugu tradiciju i doprinose osobitom šarmu grada.

Buvljak će se održati 21. prosinca u subotu od 13 do 20 sati. Tako će na hodnicima u prizemlju Rojca te u prostorima Dnevnog boravka, Hacklaba i dvorane Sportskog društva paraplegičara osvanuti sajam s čak stotinu izlagača koji su se već javili i rezervirali svoje mjesto.

Ove godine interes građana je zaista ogroman, što pokazuje da koncept ponovne upotrebe u ovo recesijsko vrijeme ima velik značaj, a osim toga buvljak se pokazao kao događaj koji odiše dobrom atmosferom, kreativnim ljudima i posebnim blagdanskim ugođajem. Nudit će se robe, igračke, knjige, ploče i ostale sitnice, ručni radovi, zanimljivi pokloni, a u ugodnoj atmosferi uz kuhano vino i dobru glazbu DJ Figlia posjetitelji će osjetiti pravi duh blagdana.

Organizatori se posebno zahvaljuju Odredu izviđača "Istra" na stolovima i Seasplashu na razglasu te svim pojedincima i udrugama koji su svojim radom i vremenom doprinijeli da se ova manifestacija održi. (N. S.)


Podijeli: Facebook Twiter