Božićne pjesme u Lanišću

I Mići Ćići pjevali su u župnoj crkvi u Lanišću (G. Č. Š.)
I Mići Ćići pjevali su u župnoj crkvi u Lanišću (G. Č. Š.)

Adventskim koncertom na Ćićariji, u župnoj crkvi u Lanišću, obilježili su božićne blagdane. U koncert je uvela klapa Pinguentum, a nastupili su i mješoviti zbor Mići Ćići pod vodstvom Monike Balić, pjesnikinja Marija Ribarić s poezijom na semićskom dijalektu, mlada pjevačica Ivana Majcan u pratnji glazbenika Danila Majcana i Siniše Nemarnika, dok se poezijom na prapoćskom dijalektu predstavila pjesnikinja Ivanka Šverko. Nastupio je i Mario Lipovšek Battifiaca, ali i Ženska vokalna skupina Mendule i dirigent Tomo Njegovan, Klapa Boškarin i Ženska klapa Roč. Svi su oni, kao i voditeljica programa Ana Pernić, u prepunoj crkvi dočarali blagdanski ugođaj.

Organizator prvog adventskog koncerta je Općina Lanišće pa je načelnik Neven Mikac svima čestitao nadolazeće blagdane, ali i najavio da će ovo postati tradicionalni koncert. U Lanišće je stiglo i Betlehemsko svjetlo koje su iz Betlehema preko Beča u baziliku sv. Eufemije u Poreču donijeli odrasli katolički skauti. Poruku Betlehemskog svjetla pročitao je Stojan Rupena.

Općina je u dvorištu crkve pripremila i okićeni štand s okrjepom - domaćim kolačima, kuhanim vinom i čajem. Po završetku programa svi su pozvani na prigodni domjenak koji se održao u općinskom prostoru, a koji su pripremili mještani Lanišća. Žene Ćićarije puna su dva tjedna pripremale prigodne poklone ručne izrade za izvođače, božićne dekoracije i kolače, kruh i tacu. Radionice su se održavale u večernjim satima, a priključili su im se i muški članovi. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter