Božicne i novogodišnje dekoracije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Blagdansko dekoriranje unosi poseban šarm i opuštajucu atmosferu u Vaš životni prostor. Cilj ovakvog dekoriranja je naglašavanje posebnog slavljenickog raspoloženja, pa su i dekorativni elementi uglavnom izradeni u sjajnim, reflektirajucim i bljeskavim bojama i obradama.

Ovakvi predmeti zasigurno pojacavaju doživljaj, ali istovremeno i mogucnost prekoracenja dopadljivog ukrašavanja, koje cesto rezultira upravo suprotnim efektom – neukusnom nakicenošcu.

Težnja da se sa što vecim, brojnijim i osvjetljenijim dekorativnim elementima u zajednickoj kombinaciji izrazi slavljenicko raspoloženje je pogrešna, jer previše blještavila i boja ne dozvoljava isticanje pojedinih interesantnih detalja, koji se gube u konfuznoj cjelini.



Osim blagdanske i slavljenicke, cilj je stvaranje i svecane atmosfere, koju nužno prate elegantne i bojama uskladene dekoracije.

Poznati arhitekt Mies Van der Rohe je davno izrekao: "Manje je više", misleci pri tome na arhitektonsko oblikovanje, ali njegovu izreku bismo mogli doslovno primjeniti i kada je rijec o božicnom i novogodišnjem dekoriranju. Elegantne i decentne dekoracije stvorit ce puno dojmljiviju atmosferu u Vašem domu od prevelikog blještavila i kicenosti.

Dojam možete pojacati i unošenjem blagdanskog raspoloženja u sve dijelove vašeg doma. Pri tome je dobro imati ideju o nacinu dekoriranja, koju cete provuci kroz sve prostorije na nacin da definirate stil, boju i dekorativne elemente koji mogu biti u razlicitim velicinama. Ukoliko ste npr. ljubitelj božicne zvijezde, mogli biste ju iskoristiti kao osnovni element dekoracije prostora.



Dekoriranje polica ili komoda, stola za rucavanje u kombinaciji s crvenim bobicama i svijecama do ukrašavanja božicnog drvca božicnim zvijezdama – ideja je koju svakako trebate isprobati! Vrlo interesantna i dopadljiva ideja je dekoracija vocem u kombinaciji s drugim tipicnim  dekorativnim predmetima.

Dekoraciju možete upotpuniti elegantno ukrašenim božicnim drvcem i decentnom rasvjetom. Kao dekorativni element možete upotrijebiti i šišarke koje se idealno uklapaju u pojacavanje zimskog i blagdanskog ugodaja. Povezivanje postojecih boja interijera s bojoma dekoracije ce sigurno biti dobra kombinacija.

Mogucnosti ukrašavanja su bezbrojne, a svaka za cilj ima samo jedno – da se upravo Vi i Vaša obitelj osjecate blagdanski i ugodno u okruženju svog doma. Stoga, odaberite upravo onaj stil koji ce vas ispuniti zadovoljstvom...


Podijeli: Facebook Twiter