Božićne i druge note Damira Kedže

Zvonimir Radišić, Damir Kedžo i Jelena Žnidarić
Zvonimir Radišić, Damir Kedžo i Jelena Žnidarić

Ovacijama je u prepunoj velikoj dvorani buzetskog Narodnog doma popraćen nastup Damira Kedže mladog, nagradama ovjenčanog omišaljskog glazbenika na božićnom koncertu pod nazivom "Božićne i druge note", koji je održan preksinoć u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta "Augustin Vivoda" i pod pokroviteljstvom Grada Buzeta.

Transformacije i autorske skladbe

Pobjedniku ovogodišnje treće sezone glazbeno-zabavnog showa Nove TV "Tvoje lice zvuči poznato", bio je to prvi samostalni koncert u Istri na kojem je oduševio svojim interpretacijama, a glazbeni ugođaj upotpunili su vrhunskom pratnjom na gitari Zvonimir Radišić i prateći vokal, pjevačica Jelena Žnidarić. Kedžo je s mladom glazbenicom u duetu izveo i pjesmu "Sve u meni se budi" s kojom će se predstavit na Zagrebačkom festivalu početkom 2017. godine.

Još pod dojmom netom okončanog televizijskog glazbeno-zabavnog showa gdje mu je imitacija Mariah Carey i izvedba pjesme "All I Want For Christmas Is You" donijela najviše bodova natjecatelja i žirija, oduševljenoj buzetskoj publici koja je zajedno s njim pjevala i dijelila božićnu emociju, predstavio je nekoliko glazbenih transformacija poput "Moje zlato" Petra Graše.

Na koncertu "Božićne i druge note", Kedžo je buzetsku publiku počastio repertoarom sastavljenim od dijela prigodnih božićnih pjesama, ali i drugih skladbi kojima se proslavio.

- Božićni repertoar prati me već dugi niz godina jer jako volim pjevati božićne pjesme. Jednostavno su drukčije i posebne, poručio je Kedžo.

Mini glazbeni vremeplov

Od malih nogu zaluđen pjevanjem, a pjevao je i u crkvenom zboru, dok je 2003. godine, sa svega 16 godina, krenuo je u pohod na hrvatsku glazbenu scenu sudjelovanjem u showu Story Super Nova kada je postao dio trija SašaTinKedžo. Godinu dana kasnije snimio je album "Instant" i objavio pjesmu "365" koja je šest tjedana držala prvo mjesto na nacionalnoj top ljestvici, 2006. na MIK-u debitira kao solo izvođač gdje sa skladbom "Ki bi sad reke" osvaja nagradu za najboljeg debitanta, a 2007. "Kanet na vetru" mu na istom festivalu donosi nagradu za najbolju interpretaciju, te prvu nagradu žirija, a ostalo je sve povijest, kako je rekao Kedžo na koncertu.

Tijekom svojevrsnog mini glazbenog vremeplova, izveo je neke od svojih hitova; "Kad ljubav stisne zube", "Korijen u pijesku" kao i "Ronim na dah" ovoljetni hit s kojim je nastupio na Splitskom festivalu i osvojio drugu nagradu žirija. (Napisala i snimila Gordana ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter