Božićna kugla i ugođaj na fažanskoj rivi


Ekološku božićnu jelku na fažanskoj rivi danas su okitili mališani dječjih vrtića Sunce iz Fažane i More iz Valbandona te učenici 4. razreda Osnovne škole Fažana. Drvce se naziva ekološkim jer su ga djeca ukrasila ukrasima od recikliranih i prirodnih materijala. Početak blagdanskog slavlja, tijekom kojeg su mališani ekološkog vrtića Sunce izveli i kraći prigodni program, organizirala je Turistička zajednica Fažane uz pomoć mještana, roditelja.

Ni ove godine blagdani u Fažani ne mogu proći bez atrakcije na rivi - lani su to bili veliki snjegovići u različitim varijantama, a ove je godine to velika božićna staklena kugla. Riječ je o donaciji tvornice stakla Duran iz Pule, a direktorica TZ-a Melita Peroković otkrila nam je da je riječ o posebnoj i vrijednoj farmaceutskoj posudi otpornoj na velike temperaturne razlike.

Ipak, koliko god realno izgledala, nije je preporučljivo protresti da bi zasniježila. Kuglu su motivom Fažane i djeci najdražih blagdana opremile i ukrasile djelatnice TZ-a.

U kreativne radionice za izradu ukrasa uključili su se i roditelji, a mještani su se odazvali izradi velikog snjegovića od stiropora postavljenog na krov pasaža kod poslovnice banke. Dok su ga postavljali i dodatno obrađivali, s krova su nad rivom zalepršale i "bijele pahulje" od stiropora, pa su se okupljeni našalili da Fažana konačno ima ugođaj bijelog Božića. (Napisao i snimio Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter