Božićna čarolija uz najljepše operne arije

Direktor pulskog Vodovoda Dean Starčić (arhiva/A. K.)
Direktor pulskog Vodovoda Dean Starčić (arhiva/A. K.)

Predblagdanske svečanosti u Grožnjanu počele su koncertom na kojemu su nastupile mlade istarske solistice, Lora Pavletić iz Buzeta (mezzosopran) i Adriana Tomišić iz Pule (sopran). Ove dvije mlade glazbenice pokazale su raskoš svog talenta izvodeći u duetu najpopularnije operne arije. Pjevale su arije iz nekoliko Mozartovih opera, te iz Bizetovih, Rossinijevih i opera drugih skladatelja. Na klaviru ih je pratio njihov kolega Stanislaw Mazurkievicz iz Varšave.

Lora Pavletić je već sa šest godina počela nastupati na dječjim festivalima u Istri, te kasnije i u inozemstvu. Nakon glazbenog školovanja kod nas - Pula, Zagreb, upisala je konzervatorij "Giuseppe Tartini" u Trstu, smjer solo pjevač u klasi profesorice R. Susovsky. Sudjeluje kao solistica pjevajući sakralna djela, a vodila je i sada vodi nekoliko klapa ili zborova.

Adriana Tomišić je diplomirana solo pjevačica i flautistica, diplomirala je na Konzervatoriju "Tartini" u Trstu. Kao glazbenica djeluje solistički i u ansamblima. Posebno njeguje komornu vokalnu glazbu u duetu s Lorom Pavletić s kojom je nastupala u Hrvatskoj i inozemstvu. Predaje flautu i solo pjevanje. Suradnja te dvije mlade pjevačice počela je na studiju u Trstu, gdje su započele suradnju i s mladim poljskim pijanistom Mazurkievczom. (L. J.)


Podijeli: Facebook Twiter