Božićna bajka u Grožnjanu

Nastup polaznika glazbenog tečaja (Luka JELAVIĆ)
Nastup polaznika glazbenog tečaja (Luka JELAVIĆ)

Božićni koncert polaznika glazbenog tečaja održan je u petak navečer u koncertnoj dvorani Kaštel u Grožnjanu, u sklopu šarolikog, prvog izdanja programa "Božićna bajka" koji s raznovrsnim sadržajima traje već drugi vikend zaredom.

Pod vodstvom prof. Zlatka Međimorca publici su se predstavili mladi gitaristi, pijanisti, violinisti i harmonikaši i njihovi gosti - učenici odjela harmonike Osnovne glazbene škole iz Novigrada.

"Božićna bajka" traje i sutra od 17 do 20 sati na nekoliko lokacija u Grožnjanu - bit će žive glazbe, nastupa raznih grupa, klapa, zborova, igrokaza, plesnih nastupa, igraonica za djecu, kulturnih programa, izložbi slika i fotografija, božićne biciklijade, eno-gastro i ponude autohtonih proizvoda. Sve s to događa na glavnom i Trgu Paladin, lođi, koncertnoj dvorani, te galerijama i atelijerima koji su cijelo vrijeme otvoreni. Sutra će nastupiti Trio Šaltin, mandolinistička sekcija Do re mi Zajednice Talijana Momjan, potom će se održati izložba i degustacija domaćih kolača. Dok će Djed Mraz sa svojim pomoćnicima šetati ulicama i uveseljavati djecu.

"Božićna bajka" završava na Badnjak, kada će se u župnoj crkvi prije mise održati prigodan koncert. Organizatori su Općina, Zajednica Talijana i Turistička zajednica Grožnjana. (T. K.)


Podijeli: Facebook Twiter