Božice, gladijatori i legionari na Portarati

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Portarata je u petak navecer poprimila dodatni anticki štih zahvaljujuci gladijatorima, legionarima te modnoj reviji, a sve u sklopu 11. dana antike. Modna revija nosila je naziv "Božice", a njome je pulski modni kreator Uroš Raguž, u suradnji sa Studijom kulture i turizma pulskog sveucilišta, iznio svoje kreativno videnje božica iz rimske mitologije.

Raguž je u svojim kreacijama spojio elemente starog i novog, a u oblikovanju su pomogli Ivna Škoro, koja je bila zadužena za šminku, za frizure se pobrinuo salon ljepote Santara, modne dodatke napravio je Danilotatto, a nakit Manzin. Program je vodila Martina Vrbos, a jednosatni show nisu omeli niti problemi s osvjetljenjem i ozvucenjem koji su dva puta nakratko prekinuli program.

Dva sata prije modne revije zainteresirane prolaznike i turiste, kojih je bio velik broj, zabavljali su rimski legionari i gladijatori, odnosno Collegium Gladiatorium iz Madarske. Prvo su nam legionari pokazali kako su se nekad borili, predstavili borbene formacije u kojima bi napadali ili se branili od neprijatelja.

Puno veci interes i pokoji malo jaci pljesak izazvao je trening gladijatora. (M. RADIC, snimio S. MILJEVIC)


Podijeli: Facebook Twiter