Božica Sentona trebala bi privuci turiste

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kljucna novost Programa rada Turisticke zajednice Grada Labina za 2012. godinu je unapredenje i razvoj turistickog proizvoda na lokalnoj razini implementacijom projekta "Sentona".

Projekt nazvan prema antickoj božici putnika o kojoj arheološki tragovi postoje samo na Labinštini trebao bi doprinijeti stvaranju imidža destinacije kao prirodnog wellnessa i mjesta gdje ce gosti moci okrijepiti tijelo i duh. U kreiranje velikog broja novih sadržaja bit ce ukljuceni svi sudionici u turistickoj i uslužnim djelatnostima, a posebna korist ocekuje se od privlacenja vikend gostiju s domaceg tržišta izvan turisticke sezone.

TZ planira uprihoditi i potrošiti 3,21 milijun kuna ili 4 posto više od planiranog za ovu godinu. Prihod od boravišne pristojbe ocekuje se u visini od 2,61 milijuna kuna ili tri posto veci, od clanarine u iznosu od 500 tisuca ili cetiri posto veci, a ostali prihodi u istom iznosu. Za funkcionalni marketing trebalo bi biti potrošeno 2,52 milijuna kuna ili pet posto više, a administrativni marketing i potpore trebale bi ostati na razini od 600 i 60 tisuca kuna.

Uredenju Rapca namijenjeno je 840 tisuca kuna, medu kojima su i sredstva za ublažavanje problema parkiranja. U tu svrhu zaravnat ce se nove površine na Prohaski i kod naselja St. Andrea te raspisati natjecaj za obavljanje usluge kontinuiranog prijevoza od St. Andreje do Gornjeg Rapca. Projekt produljenja šetnice je sacinjen, ali zbog nedostatka sredstava u njega se sljedece godine nece uci, ali ce ovaj objekt dobiti 522 metra nove ograde. Prisustvo na sajmovima i prezentacijama TZ ce nastojati unaprijediti dobivanjem domacinstva barem jedne poslovne radionice "Buy Croatia" u organizaciji HTZ-a. Za potrebe rada informativnog centra u starom gradu bit ce zaposlen još jedan djelatnik. (R. S.)


Podijeli: Facebook Twiter