Božić u svakom kutku doma

Ovih blagdana pokušajte duh Božića uvesti u sve prostorije u vašem domu
Ovih blagdana pokušajte duh Božića uvesti u sve prostorije u vašem domu

Ovih blagdana pokušajte duh Božića uvesti u sve prostorije u vašem domu. Pritom valja pripaziti, da naravno, ne pretjerate i da stan ne bude poput božićne jelke, već detaljima dajte onaj potreban touch koji će svakoj prostoriji podariti taj dašak čarolije.

Nakon što ukrasite dnevnu ili neku drugu sobu u kojoj obično držite bor, vrijeme je da se posvetite ostalim dijelovima vašeg doma. Možda zvuči čudno, ali red je da u obzir uzmete i drugu po redu najposjećeniju prostoriju u stanu – kupaonicu, u kojoj u ove dane ima mjesta za duh Božića. To ne mora biti nešto veliko. Sitnice stvaraju magiju.

Nabavite ručnike s božićnim uzorkom, gel za tuširanje ili mirisne svjećice sa "zimskim" mirisima cimeta koji će treperiti pored umivaonika i stvoriti romantičnu božićnu atmosferu. Pri kićenju jelke, ostavite par kuglica ili zvončića te ih zakačite na kukice koje drže zavjese za tuš i dobit ćete efektnu blagdansku jingle-bell kabinu.

Za one kojima je stalo do ugođaja u kupaonici, još više kuglica spojite žicom i napravite efektan blagdanski okvir za kupaonsko ogledalo ili pak za ovu prigodu, zamijenite obične zavjese za tuš sa onima sa uzorkom Djeda Mraza.

Kada je Božić u pitanju kuhinja je druga glavna prostorija, zapravo možda i najglavnija u kojoj se "kuha" magija Božića u mirisu klinčića, maminih kolača koji su nekada bili bakini i koji će ubrzo postati vaši, te omamljuje slasnim mirisom purice iz pećnice… I što još fali? Pa naravno, malo blagdanskog štiha ne samo za kušanje, već i za gledanje. I zato je kuhinja još jedna prostorija koju možete lako i efektno okititi ukrasima.

Na primjer, možete kupiti božićne kuhinjske krpe, podmetače za čaše, kuhinjske rukavice, čaše, papirnate salvete zanimljivih aplikacija poput pahuljica ili jelena. Nekoliko kuglica možete zakačiti za prozor, pletenicu češnjaka ukrasiti crvenom mašnom ili zvončićima.

Tradicionalisti će se prikloniti crvenoj boji i kariranom, dok oni skloni pročišćenim linijama mogu sve dekorirati u bijeloj, sivoj, srebrnoj ili nekoj drugoj nenametljivoj boji, a oni radikalniji neće pogriješiti ni s crnom, ona je uvijek tako šik, posebice u kombinaciji sa zlatom.

A mjesto gdje nastaju snovi, naravno spavaću sobu ne možete preskočiti. One jednostavno traže božićnu dekoraciju u obliku božnićnih lampica, koje djeca, ali i stariji toliko vole, pa ih tako neki ne skidaju niti ostatak godine.

Kupite malene lampice (jednobojne ili u boji), objesite ih po sobi ili samo na prozore. Ovo će definitivno pomoći u stvaranju blagdanske atmosfere. Djeci pritom možete još na prozorima polijepiti ukrasne prigodne naljepnice ili na zid objesiti sliku s božićnom tematikom. Isto možete učiniti i u svojoj sobi. I sve je spremno. Duh Božića je u svakom kutku, i to doslovno. (L. BAGAR)


Podijeli: Facebook Twiter