Božic u štrajku?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Unatoc hladnoci, zaposlenici pulskog Peveca i dalje štrajkaju u nadi da ce uspjeti naplatiti zaostale place za rujan, listopad i studeni koje im duguju vlasnici Zdravko i Višnja Pevec. Blagdani se bliže, a rješenje za smrznute i svakim danom sve gladnije radnike se ne nazire, potvrdila nam je predstavnica Sindikata trgovine Hrvatske Nataša Zadkovic, rekavši da se nadaju da Božic ipak nece docekati smrzavajuci se na parkiralištu ispred centra.

Agonija radnika traje, a iako je jucer trebalo biti poznato i ime stecajnog upravitelja za Pevec Zagreb, nakon cega bi se trebao proglasiti i stecajni postupak, to se nije dogodilo. Zaposlenici su, veli Zadkovic, ocekivali da ce se to riješiti, jer dok god ne bude imenovan stecajni upravitelj, oni nastavljaju s štrajkom.

- Iskreno se nadamo da Badnjak i Božic necemo probdjeti ispred centra te da još uvijek postoji šansa za objedinjavanjem postupaka stecaja za oba centra, odnosno za Pevec Zagreb i Pevec Bjelovar. Ako Zdravko Pevec do ponedjeljka ne obznani ime strateškog partnera koji bi svojim sredstvima trebao obustaviti stecaj, Pevec Bjelovar definitivno krece u stecaj na sam Badnjak, rekla je Zadkovic te dodala da bi se u ponedjeljak trebalo nešto više znati o tome hoce li radnici pulskog centra nastaviti štrajk i tijekom nadolazecih blagdana.


Podijeli: Facebook Twiter