„Božić u INK“ – Vanna rasplesala kazalište

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

- Dugo me nije bilo, znate to, pozdravila je sinoć Vanna rasprodano Istarsko narodno kazalište, a povod da se pojavi u Puli na samostalnom koncertu nakon 17 godina bio je tradicionalni program „Božić u INK“. Kao i svake godine, i ove je koncert bio humanitaran pa je prihod od njega ovaj put išao Udruzi cerebralne paralize Istarske županije, čiji su članovi nakon koncerta prodavali stolne kalendare koje su sami izradili. Na koncu je sakupljeno oko 30 tisuća kuna, a ček će biti uručen u petak. Inicijator i organizator „Božića u INK“ je Daniel Sponza uz pokroviteljstvo Arenaturista, Grada Pule, Istarske županije i Turističke zajednice Grada Pule, a osim Vanne je preksinoć nastupila i mlada kantautorica Lea Dekleva koja je također imala jednog (nenajavljenog) gosta.

Vanna se cijelo vrijeme koncerta trudi biti šarmantna i duhovita te komunicira s publikom i bendom, a njena karijera iznjedrila je puno poznatih pjesama i neke je pulska publika preksinoć otpjevala zajedno s njom. Ponovni susret s pulskom publikom protekao je tako više nego dobro. Vanna je stigla s pratećim bendom u kojem gitaru svira poznati Ante Gelo, a pulskoj je publici donijela jedan poveći naramak svih svojih najvećih hitova, kako onih iz solo karijere, tako i onih s kojima se proslavila dok je pjevala u bendu ET. Oslonivši se na brže pjesme kojih ima više u kolekciji i na koncertnom repertoaru od ovih sporijih polako je gradila atmosferu koja je proključala pred kraj, prvo jednim nabrijanim disko medleyjem „Sve bih dala da znam / Da ti nisam bila dovoljna“ i potom hitom ET-a „Ne traži ljubav“ radi koje se dio publike digao na noge i zaplesao. Publika je ipak čekala „Tek je 12 sati“ kojeg je dočekala nakon dva sata i svoje oduševljenje pokazala time što se ovaj put kompletna velika dvorana ustala i zaplesala, kao da je u diskoteci.

To je bio tek kraj nastupa za vrijeme kojeg je publika cijelo vrijeme uživala. U toj zaokruženoj koncertnoj priči zapažena uloga pripada i zagrebačkoj glazbenici Lei Deklevi. Ona je zasjela za klavir na sredini koncerta i pokazala svoje neosporno kantautorsko umijeće i predivan glas kroz nekoliko pjesama. Kada je na red došla „Dogodila se ljubav“ za klavirom i za mikrofonom pridružio joj je se Bruno Krajcar, koji je zamijenio članove TBF-a koji u originalu izvode ovu pjesmu s Deklevom. Krajcar je pjesmi dao istarski štih da bi potom on i Dekleva zapjevali „Draga nam je Istra“, a Krajcar nije mogao odoljeti da svoju mladu kolegicu i publiku ne podsjeti da pored Višnjana postoji selo Deklevi. Budući da se ovo zove „Božić u INK“ bilo je za očekivati da se na repertoaru nađe barem jedna prigodna blagdanska a to je bila „Svim na zemlji mir i veselje“ za vrijeme koje se Deklevi i Krajcaru pridružila Vanna. (M. RADIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter