Božic nam šalje poruku nade

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Nijedan drugi kršcanski blagdan nije toliko privlacan i popularan, nije toliko medureligijski i opceljudski kao Božic. Božic ima humani karakter, ali ne samo to. Božic nam šalje jasnu poruku. Iznad betlehemske staje nam zasja zvijezda: Marija, Josip i pastiri, jednostavni ljudi koji su siromašni i takvi ostaju, doživješe nadu i povjerenje...O Božicu slavimo tu nadu, pojavak tog svjetla, koje nam po vjeri sja u duši, iako smo u životu cesto izloženi tami. Je li ta tama teška bolest, nezaposlenost ili dugovi koji nas pritišcu, svade i nesporazumi u obitelji ili izloženost progonima, nemirima i ratnima razaranjima u našem svijetu, ipak imamo razlog nadati se", porucio je biskup porecki i pulski mons. Ivan Milovan u ovogodišnjoj pastirskoj božicnoj poruci upucenoj katolickim vjernicima i svim ljudima dobre volje.

"Nova pastoralna godina koja je pocela ujesen proglašena je godinom obitelji u cijeloj Hrvatskoj i naša si je biskupija dala zadatak staviti malo više naglaska na obiteljske teme: tribine, roditeljske sastanke, hodocašca, sve da bi se malo više razmišljalo o vrijednosti braka i obitelji. Kako nam je poznato, Sveti Otac Benedikt XVI. dolazi u Zagreb u prigodi Dana obitelji 4. i 5. lipnja. Možemo reci da je cijela godina usmjerena na obitelj", dodao je biskup Milovan. (V. HABEREITER)

Cestitke Josipovica, Kosor i Bebica

Predsjednik Ivo Josipovic uputio je cestitku svim kršcanskim vjernicima koji Božic slave po gregorijanskom kalendaru, uz nadu da ce blagdansko ozracje pridonijeti daljnjem promicanju solidarnosti, pravde i mira.
Predsjednica Vlade Jadranka Kosor u božicnoj cestitci istice želje da ovaj blagdan nade i mira provedu u ljubavi i zajedništvu sa svojim najmilijima. "Na odlasku godine bremenite problemima", premijerka poziva gradane da "nadahnuti svjetlošcu svete božicne price, tješe nevoljne i pružaju toplinu svoga srca onima najranjivijima, onima koji se osjecaju iskljuceni".
Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebic u svojoj je cestitki naglašava da je "ustrajna borba protiv korupcije jedan od temeljnih preduvjeta za ozdravljenje gospodarstva" te da "probleme najbolje možemo riješiti ako se odazovemo plemenitim kršcanskim postulatima". (H)


Podijeli: Facebook Twiter