Božanstvena Lizz Wright

Lizz Wright (N. ORLOVIĆ RADIĆ)
Lizz Wright (N. ORLOVIĆ RADIĆ)

U sklopu 6. Rovinj Jazz Festivala, sinoć je u dvorištu TDR-a održan koncert za pamćenje, o kojemu je dan kasnije, a ne odmah po okončanju, publika pričala samo o superlativima. Božanstveni glas Lizz Wright, ali i njen spontani i iskreni kontakt s posjetiteljima koncerta, koji su se okupili u zavidnom broju, začarao je prisutne i doveo do zaključaka - ovo Rovinj još nije čuo.

Žena, naime pjeva i ima glas kao da joj je dan od samog Boga. Snažna, grlena, a opet nježna i senzualna očarala je sve, a kako je i nekoliko puta istaknula i sama je ostala "omađijana" Rovinjom. Naime, to da izvođači koji nastupaju, poglavito ako je riječ o prvom nastupu, hvale grad i domaćine gotovo da je postala rutina, no kada zvijezda svjetske glazbene scene pojasni da živimo u nestvarno lijepom gradu i baš kao na filmu, godi. Uz to, poručila je Lizz Wright njen je nastup večeras odvojen od svijeta i posvećen isključivo publici, noći sa zvijezdama i Mjesecom. A tu je posvetu itekako opravdala. Još, kada je, subjektivno ću dopisati, izvela "First time" (Roberta Flack), ili pjesmu "Freedom", odnosno "Open Your Eyes", morao si se uštipnuti i uvjeriti da ova zvijezda gospela, jazza, soula, folka, popa i bluesa, doista pjeva u Rovinju, i to upravo zahvaljujući 6. Rovinj Jazz Festivalu kojeg, uz inicijatora i promotora Dražena Kokanovića financijski i marketinški prati hotelijerska kuća Maistra. Izvrsno raspoloženje bilo je na bisu izvedbom pjesme "To love somebody".

Sljedeći koncerti istog domaćina najavljeni su za 15., odnosno 16. srpanj. Prva večer bit će u znaku Stefana Milenkovića & Marka Hatlaka "Tango compas", odnosno Nicholas Payton Tria (i specijalnog gosta), odnosno Jane Monheit (Vincent Archer&Joe Dyson). (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter