Bozanić primio urednicu ukinute "Slike Hrvatske"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Premda se nalazi u nemilosti svojih nadređenih na Prisavlju, urednica ukinute HTV-ove emisije "Slika Hrvatske" Karolina Vidović Krišto dobila je snažnu podršku na Kaptolu. Osobno ju je danas primio zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

- Sretna sam i zahvalna što me primio uzoriti otac kardinal i dao mi veliku podršku. Čekam prijam i kod ostalih vjerskih vođa u Hrvatskoj, rekla nam je novinarka koja zadnjih dana izaziva burne reakcije zbog emisije u kojoj je oštro i  jednostrano kritizirala uvođenje zdravstvenog odgoja u škole.

Iz Zagrebačke nadbiskupije izvijestili su da je urednica HTV-a informirala Bozanića "o svom radu te o emisiji  "Slika Hrvatske" i događanjima nakon emitiranja emisije pod naslovom "Pedofilija kao temelj spolnog odgoja?". Na Kaptolu smatraju da je sporna emisija bila "udovoljavanje javnom interesu da se sva pitanja osvijetle s više strana" jer je temeljna zadaća javne televizije da se u javnim raspravama čuju različiti stavovi.

"Ukidanje emisije 'Slika Hrvatske', koja je zapravo javnu televiziju pokušala spasiti od nedopustive jednoobraznosti, izravni je udar na slobodu govora i na slobodu javnog djelovanja novinara", navodi se u priopćenju te dodaje da je "u razgovoru također istaknuta nada da će u nastalom slučaju prevladati zdrav razum i demokratsko ponašanje".

Na taj je način Crkva stala iza Karoline Vidović Krišto, koja zadnjih dana dobiva potporu i drugih protivnika zdravstvenog odgoja.

Među protivnicima tzv. četvrtog modula koji se odnosi na spolni odgoj su i Koordinacija braniteljskih udruga grada Zagreba i Hrvatsko žrtvoslovno društvo. U njihovoj se organizaciji u srijedu u Zagrebu održava okrugli stol pod nazivom "Jovanovićev zakon o spolnom odgoju u školama je poguban". (D. CIGLENEČKI, I. FRLAN)


Podijeli: Facebook Twiter