Bozanic: Krist je temelj i graditelj života

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zagrebacki nadbiskup kardinal Josip Bozanic istaknuo je u uskrsnoj cestitki da je Krist Bog života, unatoc industriji smrti, da je Bog prijatelj ljudi, unatoc silini i snazi zla.

U uskrsnoj cestitki upucenoj posredstvom elektronickih medija, zagrebacki nadbiskup porucio je da rijec ove uskrsne cestitke odjekne i u nosivim institucijama hrvatskoga društva i u srcima najodgovornijih za postavljanje i cuvanje temelja pravednosti, zajedništva i solidarnosti u Hrvatskoj.

Kazavši da je Krist po svojem uskrsnucu postao temelj i graditelj života, kao i povijesti covjecanstva, istaknuo je: "On je kamen što ga mi graditelji ljudskoga društva cesto odbacujemo, a Bog ga je postavio kao zaglavni, kljucni kamen, koji drži cijelu gradevinu. Koliko god naprezali snage i trudili se ostvarivati nove zamisli, bez Boga cemo se trajno susretati sa svojom nemoci da damo odgovor na pitanja koja se gomilaju oko nas i koja se radaju u nama", naglasio je kardinal Bozanic, porucivši da je uskrsli Isus dohvatljiv samo u osobnome susretu i u prihvacanju Božje rijeci.

"Uskrsli dolazi k nama sa svojim Duhom, svojom snagom, svojim svjetlom, svojom jasnocom, svojom životnošcu. On je Bog živi i Bog života, unatoc industriji smrti koja pod maskom borbe za ljudska prava, ozakonjuje i opravdava uništavanje ljudskoga života na samom njegovom pocetku. On je Bog prijatelj ljudi, unatoc silini i snazi zla kojim nesavjesne sluge pohlepe i moci izrabljuju pojedince, razaraju obitelji, oduzimaju ideale mladima, kao i pravo na dostojanstven život u starosti", navodi se, uz ostalo, u uskrsnoj cestitki kardinala Bozanica.

Zaželjevši sretan Uskrs mladima, kardinal je rekao da s udivljenjem gleda njihovo sve snažnije traženje Boga te sve primjetniju privrženost Crkvi.

Kardinal Bozanic zaželio je svim vjernicima koji ispovijedaju vjeru u Isusovo uskrsnuce blagoslovljen Uskrs te sretan Uskrs svim ljudima dobre volje koji iskreno traže svjetlo na putu svoga života. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter