Bozanic branio Svetoga Oca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Ovdje smo da bismo danas u ovom svetom zajedništvu ocitovali vjernost Crkvi, odanost i duhovnu blizinu Svetomu Ocu, osobito u trenucima kušnje u kojima se na dosad neviden nacin napadima obrušava na Petrova nasljednika", rekao je u cetvrtak zagrebacki nadbiskup i kardinal Josip Bozanic u homiliji u zagrebackoj katedrali pred više od tisucu svecenika, biskupa iz naše i susjednih zemalja te apostolskim nuncijem mons. Mariom Robertom Cassarijem.

Nacionalno hodocašce organizirano je u povodu 50. obljetnice smrti blaženog Alojzija Stepinca. Svecano euharistijsko slavlje predvodio je kardinal Bozanic, koji je u propovijedi istaknuo da su svecenici danas na poseban nacin povezani s blaženim Stepincem.

- Gorljivost, predanost i ustrajnost, ali uvijek u poniznosti koja zna da je svako dobro, svako znanje i svaka snaga od Boga... To su karakteristike koje je blaženi Alojzije promicao i ocekivao od svecenika, naglasio je Bozanic. Spomenuo je da su svecenici danas izloženi brojnim iskušenjima.

- Osjecamo da se na razne nacine pokušava otkloniti pogled od nebeskoga, unijeti nesigurnost i nepostojanost koja možda zahvaca i poneko svecenicko srce. Svecenik nije covjek koji zatvara oci pred poteškocama, posebno danas kad se u djelovanje Crkve i svecenicki poziv želi unijeti nemir, kada se i vjernike pokušava pokolebati i namece im se slika Crkve u koju ne bi trebalo imati povjerenja.

Ne smijemo se dati pokolebati, a još manje uljuljkati, porucio je kardinal Bozanic te podsjetio na Stepincevu izreku "Umrijeti da, ali popustiti ne!". Hodocašce završava svecenickim posjetom grobu sluge Božjega o. Ante Antica koji se nalazi u kripti svetišta Majke Božje Lurdske.


Podijeli: Facebook Twiter