Boston: Todašev nije bio naoružan kad ga je FBI ubio

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Muškarac čečenskog podrijetla Ibragim Todašev, kojeg je ubio FBI prošlog tjedna na Floridi tijekom ispitivanja u vezi s njegovom povezanošću s počiniteljima atentata u Bostonu, nije bio naoružan, izvijestio je Washington Post u srijedu.

Todašev (27) je ubijen 22. svibnja nakon dvosatnog ispitivanja koje su vodili federalni agenti u njegovom stanu u Orlandu kada je navodno pokušao napasti jednog istražitelja.

Nešto prije smrti priznao je upletenost u trostruko ubojstvo koje je, kako je rekao, 11. rujna 2011. počinio s Tamerlanom Carnajevim, starijim bratom optuženim za atentat 15. travnja u kojem su ubijene 3 osobe i ranjene 264 tijekom maratona u Bostonu.

Nakon incidenta su agenti FBI naveli da je mladi čovjek potegnuo nož i pokušao uzeti pištolj od jednog njihovog agenta.

Prema pisanju Washington Posta, jedan predstavnik snaga reda je rekao da je Todašev neposredno prije nego što je ubijen skočio na jednog od agenata FBI-ja, ali da pri sebi nije imao ni nož ni oružje.

Glasnogovornik FBI-ja Paul Bresson je odbio komentirati ove informacije i rekao da se vodi unutrašnja istraga, u priopćenju objavljenom u srijedu navečer. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter